Να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια για το κοινό ανακοινωθέν, καλεί τις πλευρές ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής

16:27 19/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στη Λευκωσία Μάθιου Κιντ κάλεσε σήμερα τις δύο πλευρές στην Κύπριο να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας στη σύνταξη κοινού ανακοινωθέντος.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, ο κ. Κιντ είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Κυπριανού προκειμένου να ενημερωθεί για τις απόψεις του ιδίου και του Κόμματος του για τις διάφορες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Κύπρος.

Ερωτηθείς

σχετικώς με τις προσπάθειες για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, είπε ότι «όπως όλοι, έτσι και εμείς θέλουμε να δούμε το κοινό ανακοινωθέν να οριστικοποιείται».

Είπε ότι η επίτευξη συμφωνίας στο θέμα αυτό έχει καθυστερήσει, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια σκληρή διαδικασία «μέχρι να φτάσουμε στο στάδιο που όλοι επιθυμούμε».

Εξέφρασε, παράλληλα, την ευχή οι δύο πλευρές να είναι κοντά στη οριστικοποίηση του κοινού ανακοινωθέντος.

Ερωτηθείς πως μπορούν να βοηθηθούν οι δύο πλευρές προκειμένου να αποφύγουν το αδιέξοδο, είπε ότι αυτό που χρειάζεται και είναι σημαντικό είναι όπως όλα τα μέρη παραμείνουν ψύχραιμα και μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Όπως είπε, υπάρχουν λεπτά θέματα και πραγματικά προβλήματα που οι πλευρές έχουν να αντιμετωπίσουν.

Ανέφερε, επίσης, ότι εάν υπάρξει συμφωνία στο κοινό ανακοινωθέν, τότε αυτό θα είναι πολύ υποβοηθητικό στο να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία.

Ερωτηθείς κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι δυνατόν, λαμβανομένων υπόψη των σημαντικών διαφορών που υπάρχουν στο θέμα της κυριαρχίας, απάντησε καταφατικά.

Είπε ακόμη ότι θα είναι καλύτερα να επιτευχθεί συμφωνία στο κοινό ανακοινωθέν πριν από την έναρξη των συνομιλιών.

Ανέφερε, τέλος, ότι οι δύο πλευρές εργάζονται σκληρά στο να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα