Να επιμένει σε κοινό ανακοινωθέν ο Πρόεδρος ζητά το Κίνημα Οικολόγων

13:22 22/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ζητεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη «να επιμένει στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στο οποίο να διασφαλίζονται οι αρχές μιας βιώσιμης λύσης του Κυπριακού» και ευελπιστεί ότι η προσεχής συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, «θα οδηγήσει σε σπάσιμο της τουρκικής αδιαλλαξίας και έναρξη διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι «οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Έρογλου, περιορίζουν τις ελπίδες»,

διότι αυτός, «επιμένει στη διαμόρφωση ενός συνομοσπονδιακού μορφώματος προτεκτοράτου της Τουρκίας και με αυτές τις θέσεις είναι δύσκολο να περιμένει κανείς πρόοδο από την άτυπη συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας».

Το Κίνημα Οικολόγων εκτιμά ότι «η συνάντηση της Δευτέρας πρόκειται για μια πρωτοβουλία βραχείας πνοής και διάρκειας που δεν αλλάζει ουσιαστικά τα δεδομένα».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΓΓ του Κινήματος Γιώργος Περδίκης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και στο διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη κατά τη χθεσινή συνάντησή τους και έδωσε συγκεκριμένη πρόταση για εναλλακτική πορεία έναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

«Ευχόμαστε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στη συνάντηση της Δευτέρας, να καταφέρει να σπάσει την επιμονή των Τούρκων, φαίνεται όμως, ότι ήδη οι Τούρκοι, παρουσιάζουν τη συνάντηση της Δευτέρας ως έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων χωρίς εναρκτήρια δήλωση και ήδη πανηγυρίζουν, λέγοντας ότι αποδείχτηκε ότι είχαν ευθύς εξ’ αρχής δίκαιο, όταν είχαν προτείνει έναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που σταμάτησαν», καταλήγει το Κίνημα Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα