Να επενδύσει στα παιδιά καλούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ΠΣΕΠΕΠ και Κυπριακή Παιδοβουλή

21:56 20/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού (ΠΣΕΠΕΠ) και η Κυπριακή Παιδοβουλή κάλεσαν σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει πράξη την επένδυση στα παιδιά και να δράσει προς όφελός τους.

Η ΠΣΕΠΕΠ πραγματοποίησε σήμερα την καθιερωμένη επίσκεψη παιδιών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της επετείου της υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Σε ανακοίνωσή της εκφράζει την ελπίδα -μετά και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας- ότι «η σημερινή κρίση θα αγγίξει όσο το δυνατόν λιγότερο τα παιδιά

και τις υπηρεσίες που παρέχονται προς αυτά και ότι η ‘επένδυση στα παιδιά’ δεν θα είναι μόνο σχήμα λόγου αλλά πολιτική πράξη».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Υπόμνημα με τις διαπιστώσεις, ανησυχίες και εισηγήσεις της Κυπριακής Παιδοβουλής, στο οποίο αναφέρεται ότι το δικαίωμα της συμμετοχής και της ελεύθερης έκφρασης της άποψης των παιδιών δεν εφαρμόζεται πλήρως, ενώ τίθενται προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σειρά ερωτημάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη στήριξη των άπορων παιδιών και την εκπαίδευση, τα οποία καλείται να λάβει υπόψη του και να δράσει προς όφελος των παιδιών.

Σημειώνεται ακόμα πως «αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας δεν περνά μόνο μια οικονομική κρίση, αλλά και μια κοινωνική κρίση, μια κρίση αξιών και ιδανικών» και γίνεται αναφορά στην «ατιμωρησία εκείνων που έχουν αποκτήσει τα πολλά αδίκως».

Περιλαμβάνεται επίσης Παράρτημα με συγκεκριμένες εισηγήσεις για την εκπαίδευση και εκφράζεται η θέση ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι λειτουργικό.

Οι εισηγήσεις αφορούν των τερματισμό της παραχώρησης προς τους μαθητές εγχειριδίων τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλα τα μαθήματα προκειμένου να μειωθεί το κόστος των εγχειριδίων, βελτίωση από μέρους των καθηγητών του τρόπου που ασκούν το επάγγελμά τους, αύξηση των υποτροφιών ιδιαίτερα για σπουδές σε τομείς που χρειάζεται για να αναπτυχθεί η κυπριακή οικονομία, προσθήκη μαθημάτων για την παγκόσμια και την εθνική οικονομία και για τα πολιτικά δρώμενα, προώθηση των τεχνών, του αθλητισμού και του πολιτισμού μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα και δωρεάν μαθήματα εκτός σχολικής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα