Μοιρασμένοι οι Βρετανοί ως προς το δημοψήφισμα για την ΕΕ

12:46 24/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μοιρασμένες είναι οι αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου στην ανακοίνωση του Ντέιβιντ Κάμερον περί δημοψηφίσματος για παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ενδεικτικά, ο επικεφαλής της PIMCO Μοχάμεντ ελ Εριάν προέβλεψε ότι οι δηλώσεις Κάμερον θα αυξήσουν το κόστος δανεισμού της Βρετανίας στις διεθνείς αγορές, ενώ ο σερ Μάρτιν Σορέλ του διαφημιστικού κολοσσού WPP

είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ότι το δημοψήφισμα προκαλεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Αντίθετα, σε επιστολή τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τάιμς με τις υπογραφές 56 κορυφαίων Βρετανών επιχειρηματιών δηλώνεται ότι η Βρετανία χρειάζεται μία νέα σχέση με την ΕΕ, με ανανεωμένη δημοκρατική εντολή. Μεταξύ των επιχειρηματιών που χαρακτηρίζουν με την επιστολή το δημοψήφισμα «καλό για τις επιχειρήσεις και την απασχόληση» είναι οι επικεφαλής εταιρειών και οργανισμών όπως η Kingfisher, η Xstrata, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η Diageo και η Rolls Royce.

Εξάλλου, σε δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, με το 37% να τάσσεται υπέρ της παραμονής. Σε αντίστοιχες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο το προβάδισμα υπέρ της εξόδου από την ΕΕ ήταν επταπλάσιο, της τάξεως του 21%.

Keywords
Τυχαία Θέματα