Μητρώο με τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες και τις κατεχόμενες περιουσίες τους ζητά η Βουλή
Με τη νέα χρονιά η Κοινοβουλευτική Επιτροπής Προσφύγων θα ζητήσει την πολιτική θέση της Κυβέρνησηw για τη δημιουργία Αρχείου Προσφύγων στο οποίο θα καταγραφεί η προσφυγική βοήθεια της οποία έτυχε έκαστος των προσφύγων και της κατεχόμενης περιουσίας που διαθέτουν, ως ένα μέτρο αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργείται με τη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας.
Όπως δήλωσε μετά τη σημερινή συζήτηση του θέματος από την Επιτροπή, η Πρόεδρος της Σκεύη Κουκουμά, το θέμα ενεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ και διαπιστώθηκε όπως είπε ότι αποτελεί μια εισήγηση στα πλαίσια της διακομματικής επιτροπής που ανέλαβε να διαμορφώσει προτάσεις για αντιμετώπιση των προσφυγών στη λεγόμενη επιτροπή στα κατεχόμενα.
Η κ. Κουκουμά ανέφερε ότι τα Υπουργεία έχουν «υποχρέωση να λάβουν αποφάσεις και να προχωρήσουν στη μηχανογράφηση των υπηρεσιών τους και της υπηρεσίας μέριμνας όπου καταγράφεται η προσφυγική βοήθεια που λαμβάνει κάποιος και του κτηματολογίου για την καταγραφή της περιουσίας στα κατεχόμενα και άλλων υπηρεσιών για να λειτουργήσει αυτός ο τομέας».
«Με το νέο χρόνο και με επιστολή μας θα ζητήσουμε τη θέση της Κυβέρνησης για την πολιτική της βούληση για να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση και να διαμορφώσει αυτό το Αρχείο που θα αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση μιας νέας προσφυγικής πολιτικής που όλοι διαπιστώνουμε στην πραγματικότητα έχει καταργηθεί», πρόσθεσε.
Η κ. Κουκουμά είπε ακόμα ότι η Βουλή εμπαίζεται γιατί στις 29 Οκτωβρίου στα πλαίσια της συζήτησης του Προϋπολογισμού για το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Υπουργός ρωτήθηκε επανειλημμένα κατά πόσο υπάρχει πρόσθεση ή πότε υπάρχει το ενδεχόμενο για όποιες μειώσεις στις προσφυγικές χορηγίες και απάντησε πως θα γίνει κάποια ρύθμιση, αλλά δεν ήταν έτοιμη.
Στις 6 Νοεμβρίου, συνέχισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τις νέες μειώσεις για αγορά διαμερίσματος ή κατοικίας.
Πρόσθεσε ότι για αγορά διαμερίσματος ή κατοικίας ενός υπνοδωματίου ο δικαιούχος θα λαμβάνει 20.000 ευρώ ενώ πέρσι ήταν 37.000 και φέτος αρχικά μειώθηκε στις 27.000 και από τις 6/11 και μετά θα είναι 20.000 και με όριο εισοδημάτων τις 30.000 ακάθαρτα εισοδήματα για το ζευγάρι.
Για δύο υπνοδωμάτια θα είναι 23.000 και για τρία υπνοδωμάτια 26.000 Επιπλέον για ζευγάρια με εισοδήματα από 30.000 μέχρι 45.000 τα ποσά μειώνονται στις 15.000, 18.000 και 21.000 αντίστοιχα, πρόσθεσε.
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι οι υπηρεσίες έχουν παρουσιάσει πρόγραμμα βάσει του οποίου θα σκανάρουν τους υφιστάμενους φακέλους και παρατήρησε ότι το μητρώο έτσι δεν θα είναι προσβάσιμο για ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων και δεν θα μας οδηγήσει στο σκοπό που εμείς θέσαμε.
Πρόσθεσε πως με ένα τέτοιο μητρώο θα ήταν πιο δίκαιη η κατανομή των προσφυγικών πόρων, θα ήταν στοχευμένο και δεν θα έβρισκε η Τουρκία την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις αδυναμίες που παρουσίασε η προσφυγική πολιτική, να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον ευάλωτο προσφυγικό κόσμο λόγω περιορισμού πόρων.
Καταλήγοντας παρατήρησε ότι όλα τα προσφυγικά σχέδια δεν ήταν σε συνάρτηση με την περιουσία που είχε ένας πρόσφυγας στα κατεχόμενα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «ΕΦΥΓΕ» Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
- Αγωνία για τον Τσαλίκη: Τραυματίστηκε ο γιος του στο κεφάλι
- Πασίγνωστη τραγουδίστρια αποκάλυψε πως είναι έγκυος!
- Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Fokas για χρέη
- Τραγωδία με πεντάχρονο αγοράκι
- Χρυσή Αυγή: «Ξεσκεπάζουμε την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής» - Εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη
- Έκκληση Πελεγρίνη στον πρωθυπουργό
- Κλείνουν το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας για χάρη των μεγαλοεργολάβων;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις OnlyCY
- Energy Sequel Ltd is looking for an Electrical Engineer or Physicist
- Γ.Περδίκης για Βγενόπουλο:Ας τον διευκολύνει η βουλή να έρθει στη Κύπρο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα
- Γιατί κουνιούνται τα δόντια;
- Η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ καλεί τον ΥΠΟΙΚ σε διάλογο, προειδοποιώντας με απεργία
- Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ημερίδα για τα Δεκάχρονα της Κοινοτικής Αστυνόμευσης στην Κύπρο
- Πρόεδρος : Θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στα παιδιά
- Ισότιμη κατανομή βαρών ζήτησε η Κίνηση Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Παθόντων από την Κυβέρνηση
- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για Τ/κ ασθενείς με χρόνιες νόσους ζητά το κόμμα Νέα Κύπρος
- Πολιτιστική συνάντηση αδελφοσύνης Καραβά – Κηθήρων στην Κύπρο
- Δεν αμμοχωστοποιείται το Κυπριακό με την πρόταση του Προέδρου είπε ο Μαυρογιάννης στη Βουλή
- Τελευταία Νέα OnlyCY
- Μητρώο με τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες και τις κατεχόμενες περιουσίες τους ζητά η Βουλή
- Η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ καλεί τον ΥΠΟΙΚ σε διάλογο, προειδοποιώντας με απεργία
- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για Τ/κ ασθενείς με χρόνιες νόσους ζητά το κόμμα Νέα Κύπρος
- Δεν αμμοχωστοποιείται το Κυπριακό με την πρόταση του Προέδρου είπε ο Μαυρογιάννης στη Βουλή
- Γιατί κουνιούνται τα δόντια;
- Γ.Περδίκης για Βγενόπουλο:Ας τον διευκολύνει η βουλή να έρθει στη Κύπρο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα
- Πολιτιστική συνάντηση αδελφοσύνης Καραβά – Κηθήρων στην Κύπρο
- Ε.Θεοχάρους:Τελεσίδικα τα ποσά για την Κύπρο που φτάνουν τα 1,2 δισ. ευρώ
- Ισότιμη κατανομή βαρών ζήτησε η Κίνηση Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Παθόντων από την Κυβέρνηση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2014 με 18 εκατ. αφίξεις και έσοδα 13 δισ. ευρώ
- Οι πανηγυρισμοί των διεθνών μέσα στο αεροπλάνο (βίντεο)
- Παραιτήθηκε η Σύγκλητος του ΑΠΘ
- Στην Ελλάδα ο κορυφαίος Ισλανδός καλλιτέχνης Erro
- Άδωνις σε ΣΥΡΙΖΑ: "Είστε εκπρόσωποι των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών
- Έσπασε επιτέλους ο πάγος μεταξύ Αβραμόπουλου-Βενιζέλου;
- Ασφαλιστικές εταιρίες, ΕΠΥ και εταιρίες διαμεσολάβησης ελέγχει η ΔΕΙΑ, καθηκόντως!
- ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΣΤΗ... ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΑΚΕ!
- Αμβούργο: Πλήγμα με τον Φαν Ντερ Φάαρτ
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μεσσηνία