Γ.Περδίκης για Βγενόπουλο:Ας τον διευκολύνει η βουλή να έρθει στη Κύπρο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

17:41 20/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δηλώσεις του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργου Περδίκη
Οικολόγοι: Να καλωσορίσεις κύριε Βγενόπουλε
Στην Επιτροπή Θεσμών είχα την ευκαιρία σήμερα να εκφράσω τη θέση των Οικολόγων ότι η Βουλή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσει προσχήματα και ευκαιρία προβολής δικαιολογιών στον κ. Βγενόπουλο για να αποφύγει να παραστεί στη Βουλή να κριθεί

και να απολογηθεί για τα όσα εγκαλείται.

Πρέπει να υπάρχει απάντηση από τη Βουλή στην προβολή προϋποθέσεων από μέρους του. Τέτοια όμως απάντηση που να μην του δίνει την ευκαιρία να επικαλεστεί άρνηση ή να τον διευκολύνει να… την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

Οφείλει η Βουλή να δώσει όλη τη δυνατότητα και την ευκαιρία και να αφαιρέσει όλα τα προσχήματα από τον κ. Βγενόπουλο ώστε να παραστεί στη συνεδρίαση, να δώσει λόγο και να είναι βέβαια και στη διάθεση των επιδοτών να δεχθεί τις κλήσεις και να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, γιατί εξ’ όσων γνωρίζουμε υπάρχουν ιδιωτικές υποθέσεις εναντίον του από τις οποίες – μέχρι σήμερα – φυγοδικεί.

Ας τον διευκολύνει η βουλή να έρθει στη Κύπρο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Έχω την άποψη ότι τα περισσότερα από τα αιτήματα του είναι ήδη συνήθεις πρακτικές τις Βουλής, δηλαδή δεν υπάρχει καμμία διάθεση από τη Βουλή να θέσει στον καλεσμένο της, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο σημαντικός, οποιοδήποτε όριο χρόνου όπως δεν έχει θέσει και την προηγούμενη φορά που παρέστηκε στη Βουλή ο κ. Βγενόπουλος. Πιστεύω – και εισηγήθηκα – ότι πρέπει να του δοθεί όλος ο χρόνος που χρειάζεται. Υπάρχουν οι εμπειρογνώμονες στη Βουλή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχω την άποψη ότι πάντα πρέπει να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, άρα δεν βλέπω κανένα πρόβλημα να καλωσορίσουμε τον κ. Βγενοπουλο ως εγκαλούμενο στη Βουλή και όχι ως Μεσσία. Αυτά τα οποία ζητά, ήδη συμβαίνουν στη Βουλή και όπως είπα ξανά είναι ευπρόσδεκτος, καλοδεχούμενος να υποστεί την κριτική, να υποστεί και την απαιτούμενη κατά την άποψη μου δίωξη από τις αρμόδιες αρχές.
Θέμα προτεραιότητας ο δεκασμός κομμάτων
Όσον αφορά το αίτημα μου για τη συζήτηση του θέματος με τις πληροφορίες για την χρηματοδότηση κομμάτων από την εταιρεία του κ. Ζιολότα την FOCUS, έχω ζητήσει από την επιτροπή θεσμών της βουλής να εξετασθεί το θέμα αυτό κατεπειγόντως και κατά προτεραιότητα. Δυστυχώς η επιτροπή θεσμών της βουλής αποφάσισε να αφήσει το θέμα αυτό να συζητηθεί μετά το τέλος της ολοκλήρωσης της έκθεσης της επιτροπής για το γενικότερο θέμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.

Θεωρώ αυτήν την απόφαση της επιτροπής θεσμών λανθασμένη. Το να παραμένει σε εκκρεμότητα μία κατηγορία – η οποία φαίνεται ότι τεκμηριώνεται – ότι τουλάχιστον δύο κόμματα έχουν τύχει χρηματοδότησης από ύποπτους λογαριασμούς και με ύποπτες διαδρομές, να εμπλέκεται στην κατηγορία και κάποιος αορίστως δημοσιογράφος και να μένει αυτό για μετά τα Χριστούγεννα, κατά τη δική μου την άποψη τούτο αποτελεί απαράδεκτο στρουθοκαμηλισμό. Λυπούμαι που η επιτροπή Θεσμών πήρε σήμερα αυτή την απόφαση ενώ θα έπρεπε να ζητήσει άμεση, επείγουσα συζήτηση αυτού του θέματος, κατάθεση όλων των στοιχείων από όλους τους αρμοδίους ακόμα και από δημοσιογράφους και από την εφημερίδα η οποία λέει ότι κατέχει στοιχεία για να αναδειχθεί τελικά ποια κόμματα τα έχουν πάρει και μάλιστα χοντρά από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Και εάν υπάρχει και δημοσιογράφος, και ο δημοσιογράφος.

Αυτό το θέμα είναι επείγον να διευκρινιστεί και πρέπει να ιεραρχηθεί ως πρώτον και πρωτεύων.

Τέλος έχω ζητήσει από την επιτροπή θεσμών της βουλής να ζητήσει από την Κεντρική Τράπεζα να κατατεθούν τα ονόματα των λογαριασμών όλων όσων δεν έχουν τύχει κούρεμα. Πρέπει να ξέρει η Βουλή ποιοι και γιατί δεν έχουν υποστεί κούρεμα στη διαδικασία της εξυγίανσης των τραπεζών, διότι φαίνεται ότι εκτός από τον Ερυθρό Σταυρό και άλλα φιλόπτωχα και ευαγή ιδρύματα και κάποιοι άλλοι λογαριασμοί, όχι όλοι δικαιολογημένοι, με απόφαση της Αρχής Εξυγίανσης, δηλαδή του κ. Δημητριάδη, δεν έχουν τύχει κουρέματος. Να κατατεθούν τα στοιχεία να γνωρίζει η βουλή και αναλόγως να πράξει ποιοι είναι εκείνοι για τον όποιον α ή β λόγο δεν έτυχαν κουρέματος. Κι αυτά τα στοιχεία πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή και αφού μιλούμε για στοιχεία λυπούμαι να σας πληροφορήσω ότι μετά από επίμονες σήμερα ερωτήσεις μου έμαθα ότι εκείνα τα στοιχεία που θα έπρεπε να είχε δώσει η Κεντρική Τράπεζα πριν από ενάμιση μήνα σε ηλεκτρονική μορφή στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν έχουν ακόμα κατατεθεί. Δηλαδή μιλούμε για μεγαλοπρεπές γράψιμο της βουλής από τον μέγα κ. Δημητριάδη.
Πρόταση για την Αμμόχωστο
Η πρόταση για την Αμμόχωστο, παρά τις ελλείψεις και τα κενά έχει υποστηριχθεί από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Φαίνεται όμως και από τη σημερινή συνεδρίαση ότι δεν έχει τύχει της κατάλληλης υποστήριξης από την Κυπριακή Κυβέρνηση, η οποία δεν την έχει προωθήσει με τον κατάλληλο δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ουδέποτε σε οποιοδήποτε συμβούλιο υπουργών ή αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κύπρος έχει προχωρήσει προς υιοθέτηση από την ίδια την Ευρωπαϊκή ένωση της πρότασης για την επανεγκατάσταση των νομίμων κατοίκων της Αμμοχώστου στην πόλη τους και τη λειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα