Μηνύματα/αντιδράσεις για επίθεση κατά ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν

08:12 17/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μήνυμα προς τους άνδρες της Ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στο Αφγανιστάν έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τα πυκνά πυρά που δέχτηκε στο πλαίσιο γενικευμένης επίθεσης των Ταλιμπάν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της ISAF στην Καμπούλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα, το μεσημέρι της ημέρας του Πάσχα.

«Σας εύχομαι να είστε

υγιείς, ασφαλείς και με υψηλό το φρόνημα σας και όταν έλθει η ώρα, να επιστρέψετε στην πατρίδα κοντά στις οικογένειες σας, με την υπερηφάνεια και την αναγνώριση της συμβολής σας στην εμπέδωση της ειρήνης και της Δημοκρατίας στην ευαίσθητη αυτή γωνία του πλανήτη» σημειώνει μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός. «Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σας, μεριμνούν ώστε η εκπλήρωση της αποστολής σας και η εκεί παραμονή σας να συντελείται κάτω από όρους ασφαλούς διαβίωσης, αλλά και διαρκούς βελτίωσης των εκεί συνθηκών» συμπληρώνει.

Για επιτακτική ανάγκη επιστροφής των ελληνικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν κάνει λόγο στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έχουν μεγάλες ευθύνες για την αποστολή και συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Η συνέχιση της παραμονής τους θα τις καθιστά ακόμα μεγαλύτερες, καθώς ο κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινων ζωών γίνεται διαρκώς μεγαλύτερος. Έως τώρα η συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων στα ΝΑΤΟϊκα στρατεύματα κατοχής στο Αφγανιστάν είχε μεγάλο οικονομικό κόστος για το λαό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του στοιχήσει και σε αίμα…» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την αναγκαιότητα άμεσης απόσυρσης όλων των ελληνικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν επισημαίνει σε ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ όπου αναφέρει ότι «η Ριζοσπαστική Αριστερά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, που μόνο κινδύνους και τραγικά αποτελέσματα φέρνει στο λαό μας. Θα αγωνιστούμε για την άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων από το Αφγανιστάν».

Αναλόγου περιεχομένου ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «…τα όσα έγιναν στο Αφγανιστάν δείχνουν πόσο εγκληματική είναι η συνέχιση της ελληνικής συμμετοχής στη νατοϊκή κατοχική δύναμη. Αλήθεια, πρέπει να έρθουν τα πρώτα φέρετρα για να φανεί πόσο παράλογη και επικίνδυνη είναι; Η ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν υπερασπίζεται τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στα πλαίσια ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ο λαός δεν έχει καμιά σχέση με αυτά. Είναι θύμα και αυτός, καθώς καλείται να πληρώσει το τεράστιο κόστος της ελληνικής συμμετοχής, τη στιγμή μάλιστα που οι κοινωνικές δαπάνες περικόπτονται.»

Keywords
Τυχαία Θέματα