Μήνυμα ενότητας από ε/κ και τ/κ οργανώσεις νεολαίας

18:05 28/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Μετά από πρωτοβουλία Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Οργανώσεων Νεολαίας παραδόθηκε σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στο Λήδρα Πάλλας επιστολή που απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κύριο Μπαν Κι Μουν. Η πρωτοβουλία λήφθηκε με την ευκαιρία της συνάντησης των ηγετών των δυο κοινοτήτων με τον Γ.Γ. στη Νέα Υόρκη.

Την επιστολή υπογράφουν η ΕΔΟΝ, η Νεολαία ΕΔΕΚ, η Νεολαία Οικολόγων, η Νεολαία ΕΔΗ,

η Νεολαία Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP), Νεολαία Κόμματος Ενωμένη Κύπρος (BKP), Νεολαία Κόμματος Νέα Κύπρος (YKP) και Νεολαία του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP).
Στην επιστολή οι Οργανώσεις διατυπώνουν την προσήλωση τους στην εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης που θα σέβεται τα δικαιώματα των δυο κοινοτήτων.

Μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, όπως προνοούν οι συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 1977-79 και όπως συμφωνήθηκε μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ στις 23 Μαΐου και 1η Ιουλίου 2008. Καλούνται οι δυο ηγέτες να μείνουν προσηλωμένοι σε όσα συμφωνήθηκαν και να μην υπαναχωρούν από τα συμφωνημένα. Τέλος διατυπώνεται ξεκάθαρα η ανάγκη για αποστρατιωτικοποίηση του νησιού όπως και η ανάγκη η λύση που θα βρεθεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι οποιονδήποτε τρίτων.

Η συμβολική εκδήλωση παράδοσης της επιστολής πραγματοποιήθηκε στην Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το πρωί.

Σε δηλώσεις που έγιναν από τους εκπροσώπους των Οργανώσεων που υπογράφουν την επιστολή υπογραμμίστηκε ότι με την πρωτοβουλία αυτή στέλνουμε μήνυμα ενότητας σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία. Οι διαφορετικές απόψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ των Οργανώσεων Νεολαίας δεν τις εμπόδισαν να βρουν την κοινή γλώσσα για να καταλήξουν σε αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα