Μήνυμα εγρήγορσης προς τις επιχειρήσεις από Πρόεδρο ΚΕΒΕ

20:12 24/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) Φειδίας Πηλείδης τόνισε την Πέμπτη ότι «η Πολιτεία θα πρέπει να εγκύψει με μεγαλύτερη προσοχή στα οξύτατα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και της αγοράς και οφείλει να σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις για να περάσουμε μέσα από τις συμπληγάδες της κρίσης».

Σε χαιρετισμό του στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ, ο κ. Πηλείδης, είπε ότι «ως ΚΕΒΕ και παρά τις πολλές δυσκολίες στέλλουμε ένα μήνυμα

εγρήγορσης προς τις επιχειρήσεις μας έτσι όλοι μαζί για να ξαναφέρουμε την άνοιξη στην οικονομία και να ξαναδημιουργήσουμε το οικονομικό θαύμα».

Ως ΚΕΒΕ, είπε ο Πρόεδρός του, «ανησυχούμε τα μέγιστα από την κακή πορεία της οικονομίας, αλλά και για τις προβλεπόμενες δυσοίωνες προοπτικές της».

Ο κ. Πηλείδης είπε ότι «δυστυχώς, όλο το σκηνικό που επηρεάζει την οικονομία μας χαρακτηρίζεται από γκριζόμαυρο φόντο και αυτό καθιστά πολύ δύσκολη την επόμενη μέρα για όλους μας».

Ανέφερε πως «το ΚΕΒΕ, με βάση πρόσφατες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του, ζητά από την Κυβέρνηση και τη Βουλή τη λήψη άμεσων μέτρων οι οποίοι κινούνται σε τέσσερις άξονες».

Οπως είπε ο κ. Πηλείδης αυτοί οι τέσσερις άξονες είναι «η δημοσιονομική εξυγίανση, η ενίσχυση των επιχειρήσεων και προώθηση πολιτικών για ανάπτυξη, η ρευστότητα και κόστος χρήματος και οι θεσμικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό του μοντέλου της οικονομίας μας».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ είπε πως πεποίθησή μας είναι «ότι μόνο με τις πιο πάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα και να επανατροφοδοτήσουμε με οξυγόνο την οικονομία μας».

«Μόνο με αποτελεσματικές κινήσεις μπορούμε αφ’ ενός να θωρακίσουμε την οικονομία και αφ’ ετέρου να θέσουμε τις βάσεις για την αυριανή ανάκαμψη», συνέχισε.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, δραττόμενος της ευκαιρίας, απηύθυνε «δημόσια έκκληση προς το συνδικαλιστικό κίνημα για συνεργασία και εποικοδομητικό πνεύμα» σημειώνοντας ότι «οι ώρες που περνά η οικονομία είναι πάρα πολύ δύσκολες και όλοι πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Στον χαιρετισμό του ο Φειδίας Πηλείδης είπε ότι «δυστυχώς, στην κατάσταση που έφτασαν τα πράγματα, δεν μπορούμε να βλέπουμε το ποτήρι ούτε μισογεμάτο, ούτε μισοάδειο και η αλήθεια είναι στη μέση για αυτό καλώ όλους να απεγκλωβιστούμε από αμετακίνητες θέσεις και να δούμε μπροστά την επόμενη μέρα».

Αναφερόμενος στην προεδρία από την Κύπρο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ είπε ότι «πέραν της ειλικρινούς ευχής μας για μια σωστή και καλά οργανωμένη Προεδρία, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για να προβάλουμε την οικονομία μας».

Οπως είπε ο κ. Πηλείδης, «είναι ανάγκη να επιδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας, να προωθήσουμε την Κύπρο ως Κέντρο έλξης Επιχειρήσεων και Επενδύσεων, και να αναδείξουμε τις δυνατότητες μας ως μια σύγχρονη, ευέλικτη και αναπτυσσόμενη οικονομία».

Ως ΚΕΒΕ, είπε ο κ. Πηλείδης, «συνεργαζόμαστε στενά και εποικοδ

Keywords
Τυχαία Θέματα