Μήνυμα αισιοδοξίας από Κενεβέζο ότι η οικονομία σύντομα θα ανθίσει ξανά

15:38 19/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αν, με τρόπο ανάλογο αυτού που δείχνουμε στα λουλούδια για να ανθίσουν, σεβαστούμε την κοινωνία, τους θεσμούς της Δημοκρατίας και αν ποτίσουμε ξανά, με τον τίμιο ιδρώτα μας, την οικονομία, τότε αυτή θα ξανανθίσει σύντομα και θα δώσει τα όμορφα λουλούδια της ανάπτυξης, της προόδου και της αυτοπεποίθησης για την επιβίωση του ελληνισμού σε αυτό τον τόπο, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκος Κενεβέζος.

Σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη χθες της φετινής διήμερης εορτής των Ανθεστηρίων, που αποτελεί θεσμό του Δήμου Γερμασόγειας, στη Λεμεσό, ο κ. Κενεβέζος είπε ότι “τα Ανθεστήρια,

κατά την αρχαιότητα, ήταν η εορτή της αναγέννησης της φύσης” και, “ως εορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης, αναβίωσαν στην Κύπρο από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα”.

“Οι εορτασμοί των λουλουδιών αποτελούν παράδοση ελληνική, που εκδηλώνει ό,τι πιο όμορφο, ό,τι πιο ωραίο, λεπτό και χαροποιό έχει να δείξει η ανθρώπινη ψυχή, αναφέρει μια παλαιά ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής των Ανθεστηρίων που οργανώνονταν στο παλιό ΓΣΟ”, όπως ανέφερε ο Υπουργός.

“Κάτω από τις ιδιαιτέρως δραματικές συνθήκες που διέρχεται σήμερα η πατρίδα μας”, δήλωσε ο κ. Κενεβέζος, “οι εορτασμοί των Ανθεστηρίων έρχονται να μας θυμίσουν ότι η ζωή δεν έχει μόνον την οικονομική και κοινωνική της διάσταση”.

“Η ανθρώπινη ζωή είναι δεμένη με την ομορφιά της φύσης, τη γη, τη βλάστηση, τα λουλούδια και ο Δημιουργός εγκατέστησε τον άνθρωπο στον Παράδεισο, για να απολαμβάνει τη φύση”, είπε ο Υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας πως “και αυτή η στροφή μας προς την ανθισμένη φύση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια νοσταλγία του Παραδείσου, μια νοσταλγία, που πρέπει να εμπνέει στο δοκιμαζόμενο λαό μας την αισιοδοξία ότι η Άνοιξη και η άνθιση θα ξανάρθουν στην πατρίδα μας”.

Αρκεί, συνέχισε ο κ. Κενεβέζος, “να ενθυμούμαστε πως και τα φυτά του τόπου μας για να ζήσουν και τα λουλούδια για να ανθίσουν χρειάζονται το δικό μας σεβασμό και κάποτε τη δική μας καλλιέργεια και πότισμα”.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα