Μικροί ερευνητές στο Ινστιτούτο Κύπρου

13:23 30/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Ινστιτούτο Κύπρου προωθεί τη διάδοση της γνώσης και της έρευνας και περισσότεροι από 90 μαθητές σχολείων της Κύπρου, επισκέφτηκαν πρόσφατα τις ερευνητικές εγκαταστάσεις του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Ινστιτούτο Κύπρου, «οι μαθητές από τα Γυμνάσια Πετράκη Κυπριανού και Νεάπολις, και από το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την ξενάγηση στα ερευνητικά εργαστήρια του Ινστιτούτου,

όπου οι επιστήμονές του, τους παρουσίασαν διάφορα ερευνητικά προγράμματα».

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε ο πρώτος Υπερυπολογιστής στην Κύπρο, τα Αυτόνομα Μη Επανδρωμένα Εναέρια Συστήματα μελέτης της ατμόσφαιρας και της επιφάνειας της γης, το εργαστήριο Ηλιακής Ερευνας και Αφαλάτωσης, το εργαστήριο Βιοαρχαιολογίας και ο Θόλος Πολυπλευρικής Χαρτογράφισης Επιφανειών για τη Μελέτη και Προστασία της Κυπριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μέρος της αποστολής του Ινστιτούτου Κύπρου είναι η προώθηση και διάδοση της επιστημονικής γνώσης και έρευνας, καθώς και η ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η Κύπρος όσο και η ευρύτερη περιοχή (όπως για παράδειγμα οι κλιματικές αλλαγές), και παράλληλα να παρουσιάσει τις ερευνητικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση τους.

Οι επισκέψεις των σχολείων αποτελούν μέρος της ατζέντας του Ινστιτούτου, η οποία στοχεύει στο να αυξήσει το ενδιαφέρον των νέων για την επιστήμη και την τεχνολογία, να ανοίξει νέους ορίζοντες στους επιστήμονες του μέλλοντος και να τους ενθαρρύνει να ακολουθήσουν σπουδές σε ανάλογους τομείς.

Το Ινστιτούτο Κύπρου, μέσω τέτοιων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ευελπιστεί να καταστεί χώρος διασύνδεσης του κοινού με την ερευνητική κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα