Μεταλλάξεις ΔΗΣΥ – ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ για μετοχοποίηση της CYTA

12:42 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για μεταλλάξεις ΔΗΣΥ  και ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ κάνει λόγο η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, αναφερόμενη σε διαφορά που υπάρχει από σημερινές με παλιές θέσεις τους για μετοχοποίηση της CYTA.

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία παραθέτει το ιστορικό από το 1996, όταν η τότε Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη αποφάσισε τη μετοχοποίηση του οργανισμού, σε νομοσχέδιο του Αβέρωφ Νεοφύτου ως Υπουργού Συγκοινωνιών και

Έργων για μετοχοποίηση της CYTA, καθώς και στην εκφρασθείσα εκ μέρους της ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ σύμφωνη άποψη.

«Σήμερα, η ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ επισκέφτηκε τον κ. Ν. Αναστασιάδη υποψήφιο πρόεδρο, συναγελάστηκαν και «απέσπασε υποσχέσεις» ότι δεν πρόκειται να μετοχοποιήσουν/ιδιωτικοποιήσουν τη CYTA», αναφέρεται.

Τίθεται το ερώτημα «άλλαξαν πράγματι θέσεις ο ΔΗΣΥ και η ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ»;

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι «τo 2011 o ΔΗΣΥ, προσπαθώντας να κάνει εξοντωτική αντιπολίτευση, έδωσε γραπτώς τις θέσεις του για την οικονομία στις οποίες περιλαμβάνονταν εισηγήσεις για μετοχοποίηση της CYTA και κατάργηση οργανισμών».

«Βοούν στα αυτιά μας οι φωνές τους ενάντια στους εργαζόμενους όταν επέβαλλαν με πλειοψηφία μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους από τους οποίους ζητούν τώρα να τους ανοίξουν το δρόμο για την εξουσία», προστίθεται.

Σύμφωνα με τη ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, «αφού θέλουν πράγματι να αποτρέψουν την πιθανότητα μετοχοποίησης/ιδιωτικοποίησης γιατί δεν συνεργάζονται μ’ αυτούς που διαχρονικά πιστεύουν και στηρίζουν το δημόσιο χαρακτήρα, το ρόλο και την αποστολή του οργανισμού»;

«Εχουν την εντύπωση κάποιοι ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους με κινήσεις που γίνονται λόγω ευκαιριακών σκοπιμοτήτων;», διερωτάται η συντεχνία.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της στις 26/7/2012 για τα μέτρα που προτείνει η ΤΡΟΙΚΑ, η συντεχνία σημείωσε ότι «αγωνίσθηκε διαχρονικά για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Ημικρατικών Οργανισμών και θα αντιδράσει με κάθε τρόπο σε περίπτωση που επιχειρηθεί η αντιγραφή της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και της εκχώρησης του δημόσιου πλούτου στις αγκάλες των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου».

«Ειδικά για τη CYTA και την ΑΗΚ που τόσα προσέφεραν στην οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνία και εξακολουθούν επιπλέον να ενισχύουν το κράτος με εκατοντάδες εκατομμύρια δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να εφαρμοσθούν τέτοιες πολιτικές, που σε περίοδο κρίσης θα ισοδυναμεί με ξεπούλημα τους έναντι 30 αργυρίων», αναφέρεται.

«Οσοι θεωρούν ότι με την ευκαιρία αυτή θα πετύχουν τους ιδιοτελείς τους σκοπούς είναι γελασμένοι», προστίθεται.

Η συντεχνία συνεχίζει αναφέροντας ότι «φοβούμαστε ότι οι σημερινές μεταλλάξεις του ΔΗΣΥ και της ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ δεν σημαίνουν και αλλαγή στις θέσεις αρχής».
«Θα θέλαμε πολύ να μας το αποδείξουν στην πράξη. Ιδού η ρόδος», αναφέρει τέλος η συντεχνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα