Μεροληπτική η ΕΕ στο θέμα του Αιγαίου και της αν. Μεσογείου υποστηρίζει το CHP

11:51 15/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΕ προσπάθησε να χαρίσει το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο στην Ελλάδα και στην «ε/κ διοίκηση» υποστήριξε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP), Φαρούκ Λόογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Λόογλου επισημαίνει την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της 11ης Δεκεμβρίου και τις προειδοποιήσεις - όπως αναφέρει – προς την Τουρκία για το Αιγαίο

και την ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη στάση, προσθέτει ο κ. Λόογλου, η κυβέρνηση του ΑΚΡ την άφησε ασχολίαστη και στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ δεν έγινε αναφορά στο θέμα, αλλά «έδωσε την εντύπωση ότι αντίκρισε θετικά τα αποτελέσματα όπως περιγράφονται στα συμπεράσματα της ΕΕ».

Η ΕΕ, συνέχισε, δεν λαμβάνει καθόλου υπόψην τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, περιλαμβανομένων και των δικαιωμάτων στους φυσικούς πόρους, πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Το CHP, αναφέρει, θεωρεί ότι δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. «Πρέπει να υπερασπιστούμε αυτά τα δικαιώματα με κάθε μέσο. Με την πολιτική απλής παρακολούθησης του ΑΚΡ απέναντι σε αυτή την μεροληπτική και μονόπλευρη συμπεριφορά της ΕΕ που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και στην ε/κ πλευρά που δημιουργεί από παλιά τετελεσμένα και αυτό θα ζημιώσει τα διεθνή μας συμφέροντα». Η κυβέρνηση του ΑΚΡ, κατέληξε, είναι υποχρεωμένη να λογοδοτήσει γι’ αυτή την πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα