Μείωση εργατικού κόστους των ΚΑ προετείνει η Υπ. Εργασίας

15:17 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για την πρόθεση της να προχωρήσει στην υποβολή πρότασης για μείωση του εργατικού κόστους στις Κυπριακές Αερογραμμές, ενημέρωσε τις συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΣΥΝYΚΑ ΣΕΚ, καθώς και τη Διεύθυνση της εταιρείας, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Σε δηλώσεις της το μεσημέρι στο ΚΥΠΕ, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι μετά που ενημερώθηκε από τη μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας για τις

διαβουλεύσεις που είχε με τις δύο πλευρές, είχε σήμερα ξεχωριστές συναντήσεις με την εταιρεία και τις συντεχνίες, κατά τις οποίες τους ενημέρωσε ότι το συντομότερο δυνατό, αν μπορεί να γίνει και αύριο, δηλαδή, θα τους υποβάλουν πρόταση εκ μέρους της Υπουργικής Επιτροπής, αναφορικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με το κόστος του προσωπικού.

«Θα έχει κομμάτι και για πλεονασμό. Θα έχει και κομμάτι που αφορά τους μισθούς και όρους απασχόλησης του προσωπικού», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου είπε ότι μετά την ολοκλήρωση τριών συναντήσεων στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, η πολιτική προϊστάμενη του Υπουργείου έχει καλέσει σήμερα σε χωριστές συναντήσεις τη Διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κατά τις οποίες τους ενημέρωσε για τις προθέσεις της όσον αφορά την υποβολή πρότασης πάνω στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών που υποβλήθηκε.

«Η πρόθεση της είναι να αποδεχθεί την πρόταση που υποβάλλεται από την εταιρεία για πλεονασμούς 247 εργαζομένων περίπου και, επίσης, έχει διαμορφώσει άποψη όσον αφορά τις αποκοπές από τα συνολικά εισοδήματα των εργαζομένων με ένα κλιμακωτό τρόπο και τη μείωση ωφελημάτων. Ταυτόχρονα, μας έχει πει ότι η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης για υποβολή πρότασης στην Βουλή για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ισχύει και μαζί με την πιθανή αποδοχή από τις συντεχνίες και την εταιρεία της πρότασης που πιθανόν να υποβάλει αύριο, θα προχωρήσει προς τη Βουλή για υποβολή της πρότασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου αυτό το σύνολο να είναι τέτοιο ώστε να διαμορφώνει μια καλή εικόνα που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συζήτηση και συνεργασία της εταιρείας με στρατηγικό επενδυτή ή συνεργάτη», συμπλήρωσε.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, συνέχισε, «το συνδικαλιστικό κίνημα, οι οργανώσεις που συμμετείχαν στη συνάντηση ενθάρρυναν την Υπουργό να προχωρήσει στην τελική υποβολή της πρότασης της, στη βάση των αρχών όπως την έχει εξηγήσει στις συντεχνίες».

Ο Πρόεδρος της ΣΥΝYΚΑ ΣΕΚ Ανδρέας Πιερίδης, σε δηλώσεις του, είπε ότι αυτές οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναμένουν να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή.

Ως συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανέφερε, κάλεσαν την Υπουργό να προχωρήσει στην υποβολή πρότασης και ει δυνατόν να κινηθούν όλοι μονιασμένοι προς τη Βουλή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που είναι απαραίτητο να γίνει αυτή τη στιγμή.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να είναι έτοιμο το σχέδιο που ετοιμάζει η Υπουργός Εργασίας, ο κ. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα