Μέχρι και 80% του πληθυσμού θα υποφέρει από πόνο στην πλάτη

10:27 13/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μέχρι και 80% του πληθυσμού θα υποφέρει από πόνο στην πλάτη ή στον αυχένα κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ το 50% του εργαζόμενου πληθυσμού θα βιώσει συμπτώματα πόνου στην πλάτη ή στον αυχένα, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σύνδεσμου Χειροπρακτών Κύπρου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Σπονδυλικής Στήλης, ο Σύνδεσμος Χειροπρακτών Κύπρου αναφέρει πως δραστηριότητες, όπως η συλλογή ύδατος και η γεωργία, μπορούν να αυξήσουν τον

κίνδυνο πόνου στη σπονδυλική στήλη, προσθέτοντας πως η γήρανση αποτελεί έναν από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες κινδύνου για πόνο στη σπονδυλική στήλη και οι σοβαρότερες συνέπειες της γήρανσης προβλέπονται σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

«Ο πόνος στην πλάτη ή στον αυχένα», σημειώνει ο Σύνδεσμος Χειροπρακτών Κύπρου, «αποτελεί έναν από τους πιο συνηθισμένους λόγους αναρρωτικής άδειας απουσίας από την εργασία, ενώ ο πόνος στην πλάτη αποτελεί το δεύτερο πιο συχνό λόγο για επίσκεψη στο γιατρό.

Αναφορικά στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (π.χ. πόνος στην πλάτη ή στον αυχένα, σκολίωση, δισκοπάθεια, κλπ), ο Σύνδεσμος Χειροπρακτών Κύπρου αναφέρει πως «αποτελούν συνήθη φαινόμενα και μπορούν να έχουν εμφανή αντίκτυπο στη γενικότερη κατάσταση της υγείας του ατόμου, επηρεάζοντας την ικανότητά του να εργαστεί και να απολαύσει τις καθημερινές του δραστηριότητες και προκαλώντας ακόμα και διαταραχές στον ύπνο»

Σημειώνει ακόμα πως έρευνες έχουν δείξει ότι η λανθασμένη στάση του σώματος και η έλλειψη άσκησης μπορούν να οδηγήσουν σε πόνο στην πλάτη και άλλες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα