Με τρεις απεργίες άρχισε στα κατεχόμενα η εβδομάδα

16:32 17/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με τρεις απεργίες άρχισε στα κατεχόμενα η εβδομάδα.

Όπως μεταδίδεται, το πρωί η συντεχνία Büro-İş προέβη σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 12.00 στον «δήμο» Σίντας για την μη καταβολή του ταμείου προνοίας και των κοινωνικών ασφαλίσεων των εργαζομένων σε αυτόν, αλλά και την μη ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων.

Το πρωί, η συντεχνία των δασκάλων KTÖS πραγματοποίησε

εκδήλωση στις 9.30 το πρωί έξω από την «βουλή» ενάντια στο «νόμο» για τους μισθούς και τα άλλα ωφελήματα στο «δημόσιο», διαμαρτυρόμενη ότι δημιουργεί ανισότητες οικονομικές, κοινωνικές και δημοκρατικές μεταξύ των εργαζομένων και απειλεί την ταυτότητα των Τ/κ. Κάλεσαν τους Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και Σερντάρ Ντενκτάς, προέδρους των «συγκυβερνώντων» κομμάτων, να μην εφαρμόσουν την «νομοθεσία» και να συζητήσουν μαζί τους.

Η τρίτη εκδήλωση έγινε έξω από το «πρωθυπουργικό» γραφείο από την συντεχνία των «δημοσίων» υπαλλήλων Kamu-Sen που διαμαρτυρήθηκε για τις αυξήσεις σε ψωμί, γάλα, ηλεκτρικό, γκάζι και καύσιμα και ζήτησε να μην προχωρήσουν σε διαφοροποίηση των κλιμάκων εισδοχής στο «δημόσιο» και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα