Με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών Burns συνομίλησε ο Έρογλου

22:28 7/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το γεγονός ότι το «προεδρικό» εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις για το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος εντός 24 ωρών, επισημαίνει ο τουρκοκυπριακός Τύπος, όπως και τη συνομιλία του με τον Αμερικανό ΥΦΥΠΕΞ, William J. Burns.

Η πρώτη, χθες το πρωί, αφορούσε τη λήψη νέου σχεδίου κειμένου, η δεύτερη, αργά το βράδυ χθες ότι οι προσπάθειες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν σταματήσει έχουν εισέλθει στο τελικό τους στάδιο και η τρίτη σήμερα, ότι ο Τ/κ ηγέτης συνεχίζει τις επαφές του με «παράγοντες» του Κυπριακού και

σε αυτό το πλαίσιο είχε τηλεφωνική συνομιλία χθες στις 18.30 με τον Υφυπουργό Εξωτερικών για πολιτικές υποθέσεις των ΗΠΑ, William J. Burns.

Η τ/κ εφημερίδα Ρεαλίστικ γράφει ότι μετά την πρώτη ανακοίνωση χθες στο «προεδρικό» υπήρξε κινητικότητα και στο γραφείο του συμβούλου του Τ/κ ηγέτη, Οσμάν Ερτούγ βρέθηκε και ο πρώην σύμβουλός του, Κουντρέτ Οζερσάι.

Η Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι το βράδυ της Τετάρτης ο Ντερβίς Έρογλου δήλωνε ότι δεν υπήρχε συμφωνία για την κοινή δήλωση ενώ χθες στις 11.15 το πρωί ανακοίνωσε ότι έλαβε ένα σχέδιο κοινής δήλωσης και το απόγευμα στις 18.00 ότι ανέμενε την απάντηση της ε/κ πλευράς για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα