Με το Βοηθό ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ συναντήθηκε ο Κιουτσιούκ

10:07 14/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τον Έρικ Ρούμπιν, βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ασία, συναντήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας, ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ιρσέν Κιουτσιούκ, στον οποίο διατύπωσε την άποψη ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό πρέπει να αρχίσουν χωρίς καθυστέρηση.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Κιουτσιούκ μετέφερε στον Αμερικανό αξιωματούχο την αποφασιστικότητα της τουρκικής πλευράς για την επίλυση του προβλήματος. Στο γεύμα

εργασίας, προστίθεται, πήραν επίσης μέρος η επικεφαλής του τμήματος για την ανατολική Ευρώπη, Mary Ruth Coleman και ο υπεύθυνος για το Κυπριακό, Lindsay Coffey. Ο ψευδοπρωθυπουργός υποστήριξε ότι το 2013 προσφέρεται για τη λύση του Κυπριακού και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πριν τη συνάντηση αυτή, αναφέρει ο τ/κ Τύπος, ο Ιρσέν Κιουτσιούκ έδωσε συνέντευξη στο Voice of America και στη Διευθύντρια του τουρκικού τμήματος, Χούλια Πολάτ, όπου αναφέρθηκε στις τελευταίες επαφές του Αλεξάντερ Ντάουνερ, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο στις διαπραγματεύσεις και το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Μετά το γεύμα εργασίας με τον Έρικ Ρούμπιν, ο κ. Κιουτσιούκ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κέντρου Ειρήνης Μέσης Ανατολής, Robert Wexler, στον οποίο σημείωσε πως η συνεχιζόμενη μη λύση στο Κυπριακό δηλητηριάζει τις περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις και τη συνεργασία στην περιοχή και πως ήρθε η ώρα με κάποιο τρόπο, το πρόβλημα αυτό να λυθεί.

Όπως επίσης μεταδίδεται, η πρώτη ημέρα του κ. Κιουτσιούκ στην Ουάσινγκτον ολοκληρώθηκε με δείπνο που παράθεσε προς τιμή του ο Πρέσβης της Τουρκίας εκεί, Ναμίκ Ταν.

Σήμερα, ο ψευδοπρωθυπουργός αναμένεται να έχει συναντήσεις με κάποια μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, αλλά και με ορισμένες δεξαμενές σκέψεων. Θα έχει επίσης επαφές, προστίθεται, με αρμοδίους της Ομοσπονδίας τουρκο-αμερικανικών ενώσεων, η οποία αυξάνει – όπως σημειώνεται – την επιρροή της στις ΗΠΑ. Απόψε ο κ. Κιουτσιούκ θα μεταβεί από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη όπου θα παραστεί ως ψευδοπρωθυπουργός στην παρέλαση για την 32η επέτειο της Ομοσπονδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα