‘Με τις δεσμεύσεις Χριστόφια, παγωμάρα στον ΓΓ της ΠΕΟ’

14:11 12/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δυστυχώς φαίνεται ότι μερικές συντεχνίες ακόμη συνεχίζουν να προσεγγίζουν τα προβλήματα της οικονομίας με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έφεραν την Κύπρο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Απαντώντας στη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του: ”Ευτυχώς που στην ΠΕΟ απαντά η ίδια η Κυβέρνηση του

Δημήτρη Χριστόφια, αφού το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι με την ακολουθούμενη πολιτική των τελευταίων τεσσάρων χρόνων η ανεργία θα ξεπεράσει το 9,5% το 2012”.

”Παρά του ότι οι κοινωνικές παροχές έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 2008, το ποσοστό των συμπολιτών μας που κινδυνεύει από τη φτώχεια έχει αυξηθεί κατά 8% (σε 191.000 συμπολίτες μας το 2011 από 174.000 το 2008). Η Κυβέρνηση έχει επιτέλους αποδεχθεί ότι πρέπει να ετοιμάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για το 2013 με μηδενικό έλλειμμα”, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως η Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια έχει δεσμευτεί έναντι της ΕΕ ότι θα διασυνδέσει το προσδόκιμο ζωής με το όριο αφυπηρέτησης και θα επεκτείνει τα έτη συνεισφορών, και πως η Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει την ανταγωνιστικότητα μέσω μιας πολιτικής «μισθών και παραγωγικότητας».

Επίσης, αναφέρει πως ”η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσωπικά έχουν δεσμευτεί ότι θα φέρουν πρόταση για την αναθεώρηση της ΑΤΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και ότι θα μειωθούν και θα καταργηθούν επιδόματα (χριστουγεννιάτικο, πασχαλινό, ειδικής δίαιτας και διακοπών)”.

”Αντιλαμβάνομαι ότι, διαβάζοντας τις πιο πάνω δεσμεύσεις της Κυβέρνησης Χριστόφια, με τις οποίες σημειώνεται ότι το ΔΗΚΟ συμφωνεί, θα έχει επέλθει παγωμάρα στον Γενικό Γραμματέα της ΠΕΟ. Θα πρέπει όμως να μας ξεκαθαρίσει η ΠΕΟ αν συμφωνεί με τις πιο πάνω δεσμεύσεις του Δημήτρη Χριστόφια, ή μήπως θα ξαναστείλουν τα παιδιά του Προέδρου έξω από τη Βουλή για να διαδηλώνουν για τα μέτρα που θα μας φέρει ο πατέρας τους”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα