Με την αντεξέταση του Σ. Βιολεττή συνεχίστηκε η διαδικασία για την υπόθεση φόνου του Χατζηκωστή

17:13 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με την αντεξέταση του μάρτυρα υπεράσπισης Σταύρου Βιολετή, οφθαλμίατρου της ΕΦ, από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής, Έλενα Κλεόπα, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου, υπέβαλε αίτημα όπως η διαδικασία συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών, για να μπορέσει, όπως είπε, ο μάρτυρας να απαντήσει

σε ερωτήσεις της κατηγορούσας Αρχής επί στρατιωτικών θεμάτων.

Η κατηγορούσα Αρχή είπε από την πλευρά της στο δικαστήριο πως οι ερωτήσεις της δεν αφορούν στρατιωτικά θέματα υψίστης ασφάλειας και ότι οι απαντήσεις βρίσκονται στο διαδίκτυο, προσθέτοντας ότι δεν τίθεται θέμα διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Σολομωνίδης απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης, λέγοντας ότι ο μάρτυρας δεν έθεσε θέμα απορρήτου και Εθνικής Ασφάλειας και επικαλέστηκε ασαφώς και αορίστως θέματα δεοντολογίας.

Κατά την αντεξέτασή του, ο μάρτυρας επέμεινε στη θέση ότι με βάση την εμπειρία του είναι σχεδόν αδύνατον ένας φυσιολογικός άνθρωπος να διανύσει σε χρόνο 15 λεπτών τη συγκεκριμένη απόσταση των 1.300 μέτρων στη νεκρή ζώνη στην Περιστερώνα και σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού.

Η κ. Κλεόπα έκανε λόγο για αυθαίρετα συμπεράσματα του μάρτυρα, τα οποία δεν στηρίζονται επιστημονικά.

Στη συνέχεια και ενώ είχε ολοκληρωθεί η αντεξέταση του κ. Βιολεττή, ο δικηγόρος του Τάσου Κρασοπούλη υπέβαλε αίτημα αντεξέτασης του μάρτυρα, κάνοντας λόγο για “ωμη παρέμβαση” στο έργο της δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου ήθελε να θέσει στο μάρτυρα ερωτήματα, που αφορούν νέα γεγονότα τα οποία προέκυψαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Γεωργίου ισχυρίστηκε ότι ο μάρτυρας έλαβε διαταγή από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς να παρουσιαστεί στο δικαστήριο χωρίς στολή, να απαντά με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ άνθρωποι του 2ου γραφείου της ΕΦ βρίσκονται εντός της αιθούσης και παρακολουθούν τη διαδικασία.

Επιπρόσθετα, ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, ζήτησε από το Δικαστήριο να κλητευθούν ως μάρτυρες ο Αρχηγός της ΕΦ και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Η κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι πρώτη φορά ακούει αυτό τον ισχυρισμό, σημειώνοντας πως αν θέλει η υπεράσπιση με αυτό τον τρόπο να πει ότι ο μάρτυρας που η ίδια έφερε λέει ψέματα ας το πει.

Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε το αίτημα Γεωργίου και ο μάρτυρας υπεράσπισης απαντώντας σε ερώτηση αν συνομίλησε με τον Υπαρχηγό της ΕΦ Ανδρέα Πετρίδη χθες ή σήμερα απάντησε ότι μίλησε με την ιεραρχία χωρίς να αναφέρεται σε όνομα.

Ερωτηθείς αν η ιεραρχία του ζήτησε να παρευρεθεί χωρίς στολή σήμερα στο δικαστήριο, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως ήταν δική του επιλογή να παρευρεθεί με πολιτική περιβολή.

Παράλληλα, εξέφρασε λύπη, γιατί με τους ισχυρισμούς του δικηγόρου Μάριου Γεωργίου εκτέθηκε ο Υπαρχηγός της ΕΦ.

Ακολούθως, κατέθεσε ο Επαρχιακός Λειτουργός του Ταμείου Θήρας στη Λευκωσία Πέτρος Αναγιωτός.

O συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης επικεντρώθηκε στη λαθροθηρία και ρώτησε το μάρτυρα αν η λαθροθηρία διεξάγεται την ημέρα ή την νύκτα.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι οι σοβαρές λαθροθηρίες γίνονται κατά κύριο λόγο την νύκτα, με αυτοκίνητο που φέρει δυνατά φώτα ή με τα πόδια με τη βοήθεια προβολέα ή δυνατού φαναριού.

Σε ερώτηση, αν έχει δει ποτέ λαθροκυνηγούς να κυνηγούν με κοντόκανο κυνηγετικό όπλο, ο μάρτυρας απάντησε: «Προσωπικά όχι, όμως κατά καιρούς φθάνουν στην υπηρεσία τέτοιες πληροφορίες».

Η κατηγορούσα Αρχή ρώτησε τον μάρτυρα αν συμφωνεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι λαθροκυνηγοί κυνηγούν σε σπαρμένες περιοχές, όπου τρέφονται οι λαγοί, χωρίς φωτισμό.

Ο κ. Αναγιωτός απάντησε ότι είναι δύσκολο να γίνει χωρίς φωτισμό.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις 10:00.

Keywords
Αναζητήσεις
σταυροσ βιολεττη οφθαλμιατροσ
Τυχαία Θέματα