Με νέους μάρτυρες συνεχίστηκε η δίκη για το φόνο του Α. Χατζηκωστή

18:01 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με δύο νέους μάρτυρες κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Aντη Χατζηκωστή.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο Αρχιλοχίας και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Θεόδωρος Παφίτης και ο Αστυφύλακας του ΤΑΕ Λευκωσίας και μέλος της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης, Λεωνίδας Γενναδίου.
Στην κατάθεσή

του, ο κ. Παφίτης ανέφερε ότι είναι συγχωριανός με τους κατηγορούμενους 1, 2 και 3, Ανδρέα Γρηγορίου, Τάσο Κρασοπούλη και Έλενα Σκορδέλη, τους οποίους γνωρίζει, όπως είπε, και προσωπικά.

Ανέφερε ότι με τον Τάσο Κρασοπούλη και την Έλενα Σκορδέλη είναι και γείτονες στο χωριό Πέρα Ορεινής ως επίσης και μακρινοί συγγενείς.

Ερωτηθείς από την κατηγορούσα Αρχή κατά πόσο διατηρούσε κοινωνικές σχέσεις με τον 2ο κατηγορούμενο, ο μάρτυρας κατηγορίας είπε ότι είχε προσκληθεί στη βάφτιση της κόρης του κατηγορούμενου στις 10/1/2010, ωστόσο δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω άλλων οικογενειακών υποχρεώσεων.

Όπως ανέφερε, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το σπίτι του κατηγορούμενου στις 12/1/2010, ως καλεσμένος, με αφορμή το πλύσιμο των μύρων.

Ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή και ούτε έδωσε οποιαδήποτε πληροφορία σε οποιονδήποτε σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των κατηγορουμένων 2 και 3.

Ο κ. Θεοδώρου απάντησε στη συνέχεια σε ερωτήσεις αναφορικά με το εστιατόριο που διαθέτουν οι δύο κατηγορούμενοι στο χωριό Πέρα Ορεινής με την ονομασία «Ταμασιάνα».

Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλη Πική εάν μετά που πυροβόλησαν τον Κούλλη Κοσιάρη είχε επικοινωνήσει με τον κ. Γρηγορίου για να τον προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει η ζωή του και ότι ο ίδιος θα είναι ο επόμενος στόχος, ο μάρτυρας κατηγορίας απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «του είπαμε να προσέχει τις κινήσεις του».

Ο μάρτυρας κατηγορίας απάντησε επίσης καταφατικά σε ερώτηση του δικηγόρου του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριου Γεωργίου εάν τη μέρα που επισκέφθηκε το σπίτι του Τάσου Κρασοπούλη στις 12/1/2010 άκουσε να γίνεται συζήτηση για κτηματικά ζητήματα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης,Έλενας Σκορδέλης, Μιχαλάκης Κυπριανού υπέβαλε σειρά ερωτήσεων στο μάρτυρα αναφορικά με τα καθήκοντα του ως Υπεύθυνος του Αρχείου του ΤΑΕ Λευκωσίας και τις σχέσεις του με συναδέλφους και ανώτερους του.

Ο κ. Παφίτης είπε ότι με κάποιους συναδέλφους του διατηρεί επαγγελματικές σχέσεις ενώ με άλλους έχει και κοινωνικές σχέσεις.

Σε ερώτηση για τη σχέση του με τον με τον πρώην υπεύθυνο του ΤΑΕ Θωμά Ευθυμίου, είπε ότι έχουν κάποια συγγένεια και εξήγησε ότι τα πρώτα τους ξαδέλφια έχουν παντρευτεί. Είπε, επίσης, ότι ήταν ένας από τους κουμπάρος του κ. Ευθυμίου στο δεύτερο του γάμο.

Ο μάρτυρας κατηγορίας είπε, επίσης, ότι κατά τη σύλληψη και ανάκριση των κατηγορουμένων 2 και 3 στ

Keywords
Τυχαία Θέματα