Με κριτήρια η επιλογή του ΔΣ της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017

10:27 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η δημιουργία και σύνθεση του ΔΣ της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017 απασχολεί ήδη του αρμόδιους του Δήμου Πάφου, καθώς θεωρείται καθοριστική εξέλιξη για την ευόδωση της προσπάθειας να επιτευχθούν οι στόχοι σε ό,τι αφορά στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017.
Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσής ανέφερε πως η δημιουργία και η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΑΦΟΣ 2017 είναι ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική γιατί θα είναι επιφορτισμένο με την καθοδήγηση και χάραξη της στρατηγικής σύμφωνα με την αποστολή και

τους μακροπρόθεσμους στόχους του Πάφος 2017.

Θα έχει όπως είπε, την ευθύνη να διασφαλίσει τη λειτουργία του οργανισμού για την επίτευξη των στρατηγικών του στόχων, με αποτελεσματικό τρόπο, εντός αποφασισμένων προϋπολογισμών και με διαφάνεια.
Ο κ. Ρουσής σημείωσε πως η επιλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Πάφος 2017 θα πρέπει να γίνει με βάσει προαποφασισμένα κριτήρια και χαρακτηριστικά, που θα πρέπει να πληροί το κάθε μέλος ξεχωριστά.

Μερικά από αυτά τα κριτήρια και χαρακτηριστικά, συνέχισε, είναι η προσωπικότητα, το ήθος, η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια, ο επαγγελματισμός και οι ικανότητες ηγεσίας και διοίκησης. Να μην είναι πολιτικά πρόσωπα η άνθρωποι που κατέχουν κομματικά αξιώματα, ανέφερε.
Επεσήμανε, επίσης, πως τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα πρέπει να είναι αφοσιωμένα στο δύσκολο έργο που τους περιμένει, να έχουν αποδεδειγμένο ενδιαφέρον για τις τέχνες, τον πολιτισμό, τη φιλανθρωπία και τον μη-κερδοσκοπικό τομέα, αλλά και εμπειρία σε παρόμοιες θέσεις ως μέλος ΔΣ και ιδιαίτερα σε μη-κερδοσκοπικούς, πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς οργανισμούς.

Είπε, τέλος, πως τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου Πάφος 2017 θα πρέπει ακόμη να είναι κάτοχοι προσωπικών αξιών του σεβασμού, της αξιοκρατίας, της ακεραιότητας και θέληση για την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας της Πάφου, της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα