Μαθητές από όλη την Κύπρο οι πρώτοι «Νέοι Πρεσβευτές για το Άσυλο»

15:26 24/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Μαθητές από δέκα σχολεία της Κύπρου θα βραβευτούν ως οι πρώτοι «Νέοι Πρεσβευτές για το Άσυλο» για τη δράση τους σε θέματα που αφορούν το άσυλο και τους πολιτικούς πρόσφυγες στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές συμμετείχαν σε

διαδραστικά σεμινάρια για το άσυλο και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους σε μαθητική ημερίδα με τίτλο «Νέοι πρεσβευτές για το άσυλο!» που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου, στις 10.00 π.μ., με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα δράσης κατά του ρατσισμού.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας, με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και εντάσσεται στο πλαίσιο της Εκστρατείας ενημέρωσης του κυπριακού κοινού για θέματα που αφορούν τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά την ημερίδα, οι μαθητές θα πάρουν το λόγο και μέσα από τις παρουσιάσεις τους θα μπουν οι ίδιοι στη θέση ενός πρόσφυγα, θα διηγηθούν στους συμμαθητές τους ιστορίες προσφύγων που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο και θα εξιστορήσουν τις εμπειρίες διάσημων προσωπικοτήτων που ήταν πρόσφυγες.

Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος και μαθητές που μεγαλώνουν στην Κύπρο ως πρόσφυγες, οι οποίο θα μοιραστούν τα δικά τους βιώματα και θα συμμετέχουν στο διάλογο. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν μαθητές από το Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, Λύκειο Αγίου Ιωάννη, Λύκειο Λατσιών, Λύκειο Παραλιμνίου, Λύκειο Αγ. Σπυρίδωνα, Λύκειο Αγ. Χαραλάμπους Έμπας, Λύκειο Γεροσκήπου , Λύκειο Αρχαγγέλου Αποστόλου Μάρκου, Λύκειο Μακαρίου Γ΄Λάρνακας και Λύκειο Παλιομετόχου Μ. Κουτσόφτα – Α. Παναγίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα