Μάθημα ζωής από 23χρονη Ολυμπιονίκη

11:12 7/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένα μάθημα ζωής παρέδωσε η Βρετανίδα Ολυμπιονίκης, Τζοάνα Ρόσγουελ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ποδηλασία πίστας.

Η 23χρονη αθλήτρια, που από την ηλικία τω 10 ετών ταλαιπωρείται από αλωπεκία, δεν δίστασε να βγάλει το κράνος της και να αποκαλύψει το φαλακρό της κεφάλι, στέλνοντας το δικό της μήνυμα: “Δεν θα άφηνα το θέμα αυτό να με ταλαιπωρήσει άλλο και να με κρατήσει πίσω. Μια φορά ζούμε, ας το απολαύσουμε!”

Η Τζοάνα -μέλος της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας με τις Ντάνι Κινγκ και Λάουρα Τροτ

– κατέκτησε την πρώτη θέση κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, με χρόνο 3:14.051 και, μάλιστα, την Παγκόσμια Ημέρα Αλωπεκίας.

“Όταν ήμουν μικρή δεν έβγαινα και δεν έκανα ό,τι έκαναν τα παιδιά της ηλικίας μου. Δεν είχα αυτοπεποίθηση λόγω της εμφάνισής μου και το μόνο που έκανα ήταν να αφοσιωθώ στο διάβασμα”, εξομολογήθηκε η Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας πίστας.

“Όταν άρχισα να ασχολούμαι με την ποδηλασία, τότε πραγματικά δεν με ένοιαζε το πως φαινόμουν στους άλλους. Ήμουν πάνω στο ποδήλατο και ο κόσμος έπρεπε να με κρίνει για αυτό και όχι για την εμφάνισή μου. Όταν δε άρχισα να κερδίζω, τότε ένιωθα ακόμα καλύτερα”, συνέχισε η 23χρονη ποδηλάτισσα και δεν έκρυψε ότι στόχος της ήταν να δώσει κουράγιο σε όσους πάσχουν από την ανίατη ασθένεια.

“Δεν έβγαζα ποτέ το κράνος. Δεν ήθελα να γίνω γνωστή ως η καραφλή ποδηλάτισσα. Τώρα, όμως, καταλαβαίνω πως έχω ευθύνη για τα υπόλοιπα κορίτσια”, κατέληξε.

Δείτε το συγκινητικό μήνυμα ψυχής της Τζοάνα Ρόσγουελ στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα