Μαρκουλλή: Καλύτερα χωρίς συμπεράσματα για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας

23:11 24/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή διαβεβαίωσε ότι Κυπριακή Δημοκρατία έχει δώσει με τον πιο έντονο τρόπο τα μηνύματά της αναφορικά με το προσχέδιο συμπερασμάτων για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Απαντώντας σε ερώτηση ύστερα από τη συνάντησή της την Πέμπτη με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, δήλωσε ότι αναφορικά με το προσχέδιο συμπερασμάτων της ΕΕ για την Τουρκία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη τοποθετηθεί στην πρώτη συνάντηση της COREPER.

Διαβεβαίωσε ότι τα μηνύματα

έχουν δοθεί με τον πιο έντονο τρόπο από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στις Βρυξέλλες, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί τέτοιου είδους συμπεράσματα.

«Καλύτερα να μείνουμε με τα συμπεράσματα τα περσινά παρά να έχουμε συμπεράσματα φέτος τα οποία να μην περιέχουν οποιεσδήποτε από τις αρνητικές εξελίξεις με τις απειλές της Τουρκίας και με τις απειλές μέχρι σήμερα και για την Προεδρία μας και σίγουρα με τις χθεσινές απειλές του κ. Γκιουλ, στον οποίο απαντήσαμε κατάλληλα και σαν Κυβέρνηση και σαν πολιτικά κόμματα», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα