Μαλάς: Είναι η ώρα της συναίνεσης για να εξασφαλιστεί το καλύτερο

14:54 12/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μήνυμα για συναίνεση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε σχέση με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το μνημόνιο, έστειλε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς σε δηλώσεις στο πλαίσιο επίσκεψης στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Ο κ. Μαλάς ο οποίος είχε κληθεί να σχολιάσει τις αντιδράσεις των πολιτών στο μνημόνιο, ανέφερε ότι “υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ξαναδούμε

σε σχέση με το μνημόνιο, όμως τώρα δεν είναι η ώρα των αντιδράσεων, είναι η ώρα της συναίνεσης, ειδικά από πλευράς πολιτικών δυνάμεων, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό σε σχέση με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το μνημόνιο”.

Ανέφερε ότι μετά το Eurogroup, το μνημόνιο θα τεθεί στα κοινοβούλια των χωρών μελών και εκεί ίσως ζητηθούν και άλλοι όροι, “γι’ αυτό αν αρχίσουμε από τώρα μεταξύ μας να κάνουμε διαπραγμάτευση σε σχέση με τις κατ’ αρχήν πρόνοιες του μνημονίου θα καθυστερήσουμε και θα υποβαθμίσουμε ή καλύτερα υπονομεύσουμε τη δική μας διαπραγματευτική ικανότητα”.
Είπε ότι κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες των συμπολιτών μας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το θέμα των αξιογράφων και της ακίνητης ιδιοκτησίας “είναι θέματα τα οποία πρέπει να ξαναδούμε”.

“Είναι γεγονός ότι κάποια από τα μέτρα της Τρόικας οπωσδήποτε θα προκαλέσουν δικαιολογημένα αντιδράσεις. Αυτό το οποίο προέχει είναι η ηρεμία και η συνομολόγηση ενός κατ’ αρχήν μνημονίου για να μπορέσει η χώρα να χρηματοδοτηθεί και να σταθεροποιηθεί η οικονομία μας”, ανέφερε ο κ. Μαλάς, προσθέτοντας ότι “ήδη, και με την κατ` αρχήν συμφωνία μεταξύ των τεχνοκρατών της Τρόικας και της Κυβέρνησης έχει επέλθει μια ηρεμία στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα κι έχει αυξηθεί η ρευστότητα”.
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη ότι «είτε υπογράφουμε ή χρεοκοπούμε», ο κ. Μαλάς έκανε λόγο για εκβιαστικά διλήμματα. Ο κ. Αναστασιάδης, ανέφερε ο κ. Μαλάς «έχει βάλει τη χώρα μπροστά σε εκβιαστικά διλήμματα και στο παρελθόν. Προσπάθησε, πρέπει να πω, να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία μέσω εκείνης της, τάχατες, πρόθεσης του να δημοσιοποιήσει την επιστολή που έστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αναστασιάδης -εν βρασμώ ψυχής λέει αυτός, εμείς λέμε αυτός είναι ο χαρακτήρας του – προσπαθεί να εκβιάσει την πολιτική της κυβέρνησης. Όπως έκανε το 2004, το έκανε με την πρόθεσή του να δημοσιοποιήσει αυτή την επιστολή», είπε ο κ. Μαλάς.

«Θεωρώ ότι οπωσδήποτε πρέπει να προχωρήσουμε στην ψήφιση των νομοσχεδίων και μετά να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια για οποιεσδήποτε αλλαγές», δήλωσε.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Μαλάς είπε ότι μέτρα τόνωσης της οικονομίας θα πρέπει να είναι η άμεση ενίσχυση ιδιαίτερα του τουριστικού προϊόντος και η αύξηση του τουριστικού ρεύματος, προσθέτοντας ότι “παρουσιάζεται ήδη πολύ μεγάλο ενδιαφέρον νοουμένου ότι εξασφαλίσουμε την εποχικότητα στη χειμερινή περίοδο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα