Μαλάς: Χωρίς διαπραγματευτική τακτική πήγε η Κυβέρνηση στο Eurogroup

18:41 16/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Oι εξελίξεις στο Eurogroup αποτελούν ένα θανάσιμο πλήγμα για την κυπριακή οικονομία ανέφερε σε δηλώσεις του στην Πάφο ο Σταύρος Μαλάς, προσθέτοντας πως όπως φαίνεται η Κυβέρνηση πήγε ενώπιον του Eurogroup χωρίς καμία απολύτως διαπραγματευτική τακτική.

Μας έλεγαν, είπε, ότι υπήρχαν κόκκινες γραμμές όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα και αυτό το οποίο αποδείχθηκε είναι ότι αυτή η κινητικότητα των τελευταίων ημερών ήταν μια επικοινωνιακή τακτική

άνευ περιεχομένου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλά, αυτή τη στιγμή η κυπριακή οικονομία είτε εφαρμοστεί είτε δεν εφαρμοστεί το κούρεμα των καταθέσεων, βρίσκεται ενώπιον του χείλους του γκρεμού «γιατί δεχτήκαμε να συζητούμε αυτό το οποίο πριν από λίγες μέρες το θεωρούσαμε μια βλακώδη λύση για την κυπριακή οικονομία», προσθέτοντας πως θα πρέπει κάποιοι να δώσουν πειστικές απαντήσεις στον κυπριακό λαό.
Ο κ. Μαλάς είπε ακόμη πως αυτό το μεγάλο οικονομικό έγκλημα το οποίο έγινε από την κακοδιαχείριση στο τραπεζικό σύστημα επιχειρήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωζώνης να επιλυθεί με ένα νέο πολιτικό έγκλημα, που αυτή τη φορά το πολιτικό έγκλημα θα το πληρώσει ο κυπριακός λαός. «Αυτό και αν είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», είναι δηλώνοντας παράλληλα πως θα πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν ενώπιον του κυπριακού λαού. Κάποιοι, συνέχισε, «που μας έλεγαν ότι έχουν τις διασυνδέσεις στην Ευρώπη, ότι θα επανεντάξουν τη χώρα μας στην Ευρώπη και θα διεκδικήσουν το καλύτερο», να δώσουν πειστικές απαντήσεις». Δεν έχουν, πρόσθεσε, πειστικές απαντήσεις και είναι πλήρως εκτεθειμένοι στον κυπριακό λαό.

Αυτό που επιχειρήθηκε χθες από πλευράς ευρωζώνης, πρόσθεσε, είναι να επιβληθεί μια οικονομική μακροχρόνια επικυριαρχία στην κυπριακή οικονομία. Πρώτη φορά, είπε, η ΕΕ και η Ευρωζώνη έχουν επιχειρήσει κάτι τέτοιο.
Κάλεσε τη Βουλή να σκεφτεί «πέντε φορές» αν πρέπει να συζητήσει καν αυτό το οποίο έχει αποφασιστεί από πλευράς της κυβέρνησης.

Αν τελικά μπούμε σε μια διαδικασία να αποφασίσουμε και να ψηφίσουμε, πρόσθεσε ο κ. Μαλάς, τότε «από μόνοι μας θα επιφέρουμε αυτό το τεράστιο πλήγμα γιατί πλέον θα βρεθούμε ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων».
Κάλεσε την Κυβέρνηση να συγκαλέσει μια διευρυμένη σύσκεψη ειδικών, ώστε να συζητηθούν όλες οι επιλογές που υπάρχουν και τότε να αντιπροταθούν άλλα μέτρα τα οποία θα δημιουργούν έστω και την υστάτη προοπτικές ανάπτυξης.

Ο κ. Μαλάς δήλωσε, επίσης, πως με αυτά που έχουν διαμορφωθεί, δυστυχώς, η κυπριακή οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει και την ευθύνη -όπως είπε- την φέρουν απόλυτα οι κυβερνώντες.
«Οι κυβερνώντες», συνέχισε, «που μας έχουν πει ότι έχουν ισχυρές πλάτες να αναλάβουν αυτή την ευθύνη. Ας την αναλάβουν τώρα».

Ο κ. Μαλάς καταλήγοντας ανέφερε πως όσο πρέπει να λογοδοτήσει η κυβέρνηση για τους ισχυρισμούς της θα πρέπει επίσης να λογοδοτήσουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι πριν από δέκα μέρες έδιναν τα εύσημα στην Κυβέρνηση για την πολύ σωστή οικονομική διαχείριση και την αντιμετώπιση της τρόικας και σήμερα καλούν όπως είπε τον κυπριακό λαό σε εξέγερση και σε εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα