Λίβανος: Πυρπολήθηκε σημαντική ελληνορθόδοξη βιβλιοθήκη

21:59 4/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Θύμα της αυξανόμενης θρησκευτικής έντασης του τελευταίου διαστήματος έπεσε βιβλιοθήκη ελληνορθόδοξου ιερέα στην Τρίπολη. Στη βιβλιοθήκη διατηρούνταν πάνω από 80.000 βιβλία και χειρόγραφα, μερικά από αυτά σπάνιας κυκλοφορίας. Τα περισσότερα βιβλία καταστράφηκαν από τις φλόγες.

Η πυρπόληση της βιβλιοθήκης ήρθε μια ημέρα αφότου «ανακαλύφθηκε ένα φυλλάδιο μέσα σε ένα από τα βιβλία που φυλάσσονταν στη βιβλιοθήκη το οποίο ήταν προσβλητικό για το Ισλάμ και τον προφήτη Μωάμεθ », όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ. «Μετά από αυτό, ο ιδιοκτήτης

της βιβλιοθήκης, ο πατέρας Ιμπραχίμ Σουρούι, συναντήθηκε με τους ηγέτες του Ισλάμ στην Τρίπολη.

Κατέστη σαφές ότι ο ιερέας δεν είχε σχέση με το φυλλάδιο και μια διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συμβάν ματαιώθηκε », δήλωσε η πηγή. Όμως «στη συνέχεια, την Παρασκευή το βράδυ, πυρπολήθηκε η βιβλιοθήκη», πρόσθεσε . Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Τρίπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Λιβάνου και θέατρο συχνών εντάσεων που σχετίζονται με τον πόλεμο στη Συρία καθώς οι Σουνίτες επιτίθενται κατά των μελών της μειονότητας των Αλαουιτών, από όπου προέρχεται και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ- Άσαντ.

lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα