Ληστεία πέραν των 160.000 σε κατάστημα πώλησης γουνών στο Παραλίμνι

13:40 17/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Χρηματικό ποσό, που υπερβαίνει τις 160 χιλιάδες ευρώ που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο καταστήματος πώλησης γουνών στο Παραλίμνι, απέσπασαν δύο κουκουλοφόροι υπό την απειλή κοντόκαννου κυνηγετικού όπλου, αφού πρώτα έδεσαν τον υπάλληλο, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου ανέφερε ότι «γύρω στις 08.20 σήμερα το πρωί ενώ υπάλληλος καταστήματος πώλησης γουνών, που βρίσκεται στο δρόμο Παραλιμνίου – Δερύνειας, ήταν στο κατάστημα και ετοιμαζόταν να ανοίξει, εισήλθαν σε αυτό δύο άτομα που είχαν τα

πρόσωπα τους καλυμμένα με κουκούλες. Από τσάντα που κρατούσε ο ένας από τους δύο ανέσυρε κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο και με απειλές, κτυπήματα και σπρωξίματα, αφού έδεσαν τον υπάλληλο, τον οδήγησαν σε σκάλα που οδηγεί στον υπόγειο χώρο του καταστήματος. Ακολούθως, οι δύο κουκουλοφόροι απέσπασαν από φυλαγμένο χρηματοκιβώτιο μικρών διαστάσεων που βρισκόταν στο κατάστημα μεγάλο χρηματικό ποσό».

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος «το χρηματοκιβώτιο περιείχε 130 – 140 χιλιάδες ευρώ, γύρω στις 12 – 13 χιλιάδες δολάρια Αμερικής και ρούβλια που αντιστοιχούν στις έξι περίπου χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τον ιδιοκτήτη, τα ποσά που ήταν φυλαγμένα στο χρηματοκιβώτιο δεν καλύπτονται από οποιαδήποτε ασφάλεια».

Η καταγγελία έγινε στην Αστυνομία γύρω στις 9 το πρωί από τον υπάλληλο του καταστήματος και αμέσως στη σκηνή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου και της εγκληματολογικής υπηρεσίας και άρχισαν έρευνες προς εντοπισμό τεκμηρίων τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν στην ταυτότητα των αγνώστων.

Ο παραπονούμενος μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου και έδωσε κατάθεση με σκοπό τη λήψη όσο το δυνατόν περισσοτέρων πληροφοριών, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου είπε πως «σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο παραπονούμενος οι δύο άγνωστοι είχαν μιλήσει στην κυπριακή διάλεκτο και του είχαν πει ‘τα λεφτά’ ».

Keywords
Τυχαία Θέματα