Λιμνάζοντα νερά από τις εργασίες της ΤΡΑΟ στα κατεχόμενα προκαλούν ανησυχίες

12:47 12/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για ανησυχίες των κατοίκων της κατεχόμενης Σύγκρασης από τις εργασίες της Τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) που άνοιξε πηγάδια για τον εντοπισμό πετρελαίου, γράφει σήμερα η Κίπρις.

Τα μαύρα λιμνάζοντα νερά που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή του πηγαδιού Türkyurdu 1 (μικρή πατρίδα 1), προκαλούν – αναφέρεται – ανησυχία, ενώ γίνεται λόγος για επικίνδυνο για την υγεία τρόπο με τον οποίο έγινε η διάνοιξη

του πηγαδιού. Στην περιοχή βρέθηκαν χθες ο γραμματέας περιβάλλοντος του τ/κ ιατρικού συλλόγου, Νουρτσίν Αρίκμπουκα μαζί με την πρόεδρο του επιμελητηρίου περιβαλλοντικών μηχανικών, Νιλντέν Μπεκτάς και άλλους, οι οποίοι έλαβαν δείγματα από το νερό και την λάσπη για χημικές κι άλλες αναλύσεις. Οι αναλύσεις αυτές, αναφέρεται, θα γίνουν σε ειδικό χημείο στηνΤουρκία.

Ο «κοινοτάρχης» της κατεχόμενης Σύγκρασης, Χαλίλ Γενιγκιούν δήλωσε στην Κίπρις ότι το κλείσιμο του πηγαδιού χωρίς προηγουμένως να γίνει περιβαλλοντική μελέτη στην περιοχή προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους, σημειώνοντας ότι στην περιοχή που έγιναν οι εργασίες της ΤΡΑΟ υπάρχει δίκτυο υδατοπρομήθειας το οποίο χρησιμοποιούν και διερωτήθηκε εάν χρησιμοποιήθηκαν χημικές ουσίες κατά τη διάνοιξη του πηγαδιού τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην υγεία τους. Κάλεσε τις αρμόδιες «αρχές» να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν στις δέουσες ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα