Λιλλήκας: Άδικο το ποσοστό αποκοπής επιδόματος βάρδιας

15:26 16/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Άδικη είναι η απόφαση της Κυβέρνησης για αποκοπή του επιδόματος βάρδιας σε ποσοστό που φτάνει μέχρι το 50%, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος εξήγησε ότι ουσιαστικά επηρεάζει κυρίως τους χαμηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους, που εργάζονται σε εξαήμερη βάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Λιλλήκας μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των υπαλλήλων που εργάζονται με σύστημα βάρδιας.

«Μέσα από τη μνημονιακή πολιτική

της Τρόικας επιχειρείται «η επιβολή ενός νέου μοντέλου εργασιακού σχέσεων το οποίο θα λειτουργεί με αναχρονιστικές πρόνοιες για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ταυτόχρονα θα καταργεί και το κοινωνικό κράτος που αποτελεί παράδοση της Ευρώπης», είπε ο κ. Λιλλήκας.

Η πολιτική της Κυβέρνησης, όπως περιγράφεται στον Προϋπολογισμό και έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα, ανέφερε, «κατανέμει τα βάρη της οικονομικής κρίσης με άδικο και άνισο τρόπο».

Πρόσθεσε ότι «η απόφαση της Κυβέρνησης για αποκοπή του επιδόματος βάρδιας σε ποσοστό που φτάνει μέχρι το 50% είναι άδικη γιατί ουσιαστικά επηρεάζει κυρίως τους χαμηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται σε εξαήμερη βάση».

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, «η Συμμαχία Πολιτών εκτιμά ότι η Κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει άλλες αποκοπές για να εξοικονομήσει το ποσό των περίπου €5 εκατ. που θα εξοικονομηθεί από τις αποκοπές των επιδομάτων βάρδιας».

Παράλληλα, εξέφρασε τη θέση ότι «είναι πρόκληση για την κοινωνία την ίδια ώρα που το Προεδρικό, η Βουλή και τα κόμματα εξαιρούν τους εαυτούς τους από τις αποκοπές, να καλούν τους εργαζόμενους και τους πολίτες να δείξουν κατανόηση αλλά και βούληση συνεισφοράς προκειμένου να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση».

Μιλώντας εκ μέρους των υπαλλήλων που εργάζονται με καθεστώς βάρδιας, ο Γραμματέας του κλάδου Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργος Ξερός είπε ότι «αντιδρούμε σε αυτή τη στοχοποίηση των υπαλλήλων βάρδιας». Καλούμαστε, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «να πληρώσουμε δυσανάλογα ποσά σε σχέση με άλλους συναδέλφους μας και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιοδήποτε δυναμικά μέτρα για να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας».

Ανέφερε τέλος ότι οι υπάλληλοι που εργάζονται με καθεστώς βάρδιας συνεχίζουν τις επαφές τους και «μέχρι την Πέμπτη θα πάρουμε τα ανάλογα μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα