Λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής ενημέρωσης ορεινής Λάρνακας

09:17 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας από την 1η Ιουλίου 2012 έχει λειτουργήσει το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας» στη Σκαρίνου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κύριος στόχος ίδρυσης του Κέντρου είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση των επισκεπτών για τα σημαντικά στοιχεία που συνθέτουν την Ορεινή Λάρνακας, τόσο για το φυσικό της περιβάλλον όσο και για τα σημαντικά πολιτιστικά της στοιχεία. Το Κέντρο καλύπτει σε αρχικό στάδιο 18 κοινότητες, οι οποίες

βρίσκονται στον κύριο δασωμένο όγκο της Επαρχίας».

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας βρίσκεται στην κοινότητα Σκαρίνου, στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λευκωσία, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό. Υπάρχει εύκολη πρόσβαση από τον αυτοκινητόδρομο και είναι περίπου στο Κέντρο της περιοχής την οποία καλύπτει. Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου έχουν χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 , Τμήμα Δασών, Μέτρο 2.6 «Διατήρηση και Βελτίωση του κοινωνικού και οικολογικού ρόλου των Δασών». Καθεστώς 2.6.1 : «Μη παραγωγικές Επενδύσεις».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το Κέντρο διαθέτει αίθουσα προβολών, Εργαστήριο, Βιβλιοθήκη, Αίθουσα εκθεμάτων και ένα μονοπάτι της φύσης στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά διάφορα φυτά και πετρώματα της περιοχής.

Το Κέντρο είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά από τις 9:00π.μ. – 4:00μ.μ εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα