Λάθος η αναφορά σε νέα αναλογιστική μελέτη για το Γε.ΣΥ λέει ο Υπ.Υγείας

21:56 28/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Έκπληκτος από δημοσίευμα εφημερίδας περί νέας αναλογιστικής μελέτης για το Γενικό Σύστημα Υγείας δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, σημειώνοντας πως “η πρόταση είναι ένα και η μελέτη που μου δείχνει πώς λύνεται το πρόβλημα είναι άλλο”.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως “εκείνο που είχε γίνει πράγματι και αυτή είναι η αλήθεια, είναι ότι με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας εδώ και δύο μήνες είχαμε συζητήσει ότι αυτές οι συμπληρωμές των 90 εκατομμυρίων που αντιστοιχεί 150 ευρώ την ημέρα συμπληρωμή από τον κάθε ένα ασθενή, δεν με έβρισκε σύμφωνο”.

Ο κ. Πετρίδης

ανέφερε περαιτέρω ότι είχαν κατ` επανάληψη συναντηθεί με τον Οργανισμό στον οποίο είχε πει ότι επιθυμία του ήταν “να κάνουμε ένα σχέδιο να δούμε αυτές οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ποιες είναι, πόσοι είναι, πόσοι είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι στερούνται με την καταβολή των συνεισφορών αυτή τη στιγμή που υπάρχουν, και άρχισαν να κάνουν κάποια σενάρια”.

Οπως είπε, του παρέδωσαν στις 21 Ιανουαρίου την πρότασή τους την οποία αποκάλεσε αξιόλογη. “Για εκείνους οι οποίοι είναι άποροι, λένε ότι η συνεισφορά θα είναι μηδέν, θα υπάρχει ένα ανώτερο επίπεδο συνεισφοράς και πέραν αυτού για κάποιες άλλες κατηγορίες δεν θα έχει τίποτε. Υπάρχει όμως μια αύξηση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό της λειτουργίας του ΓεΣΥ και εκείνο που είπα είναι ότι, τώρα που είδαμε αυτό το έλλειμμα και προστίθεται στα 90 εκατομμύρια, θα πρέπει να βρούμε τρόπους πώς αυτό το έλλειμμα υπερκαλύπτεται. Και είχα πει ας κάνουμε μια μελέτη, να την κάνει ο οργανισμός με τη βοήθεια και των δικών μας λειτουργών του Υπουργείου, να δούμε πώς γίνεται ο καταμερισμός αυτός”, συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε περαιτέρω ότι όταν είδε πως σε ένα σημείωμα αναφερόταν ότι θα γίνει νέα μελέτη, επικοινώνησε με το Διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και του είπε ότι αυτή η πρόταση του δημιουργεί κάποια ερωτήματα και ζήτησε να γίνει μια μελέτη προκειμένου να δει πού και πώς θα κατανεμηθεί αυτή η αύξηση του ελλειμματικού προϋπολογισμού. “Αυτό έχω ζητήσει να γίνει και έχει γίνει διόρθωση στα γραπτά κείμενα”, είπε.

“Με ξενίζει το γεγονός ότι βγαίνουμε με πηχυαίους τίτλους. Είμαι στη διάθεση σας και θα δώσω τις προτάσεις που μου έχουν κάνει, αλλά η πρόταση είναι ένα και η μελέτη που μου δείχνει πώς λύνεται το πρόβλημα είναι άλλο”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα