Λακκοτρύπης: Αύξηση των αεροπορικών εταιρειών επιδιώκει το ΥΠΕΜΠ

22:23 5/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κυβέρνηση συζητά με αεροπορικές εταιρείες οι οποίες επεκτείνονται και αγοράζουν αεροπλάνα, όχι μόνο για να αυξηθεί η πτητική κίνηση από και προς τη Λάρνακα, αλλά και με αερογραμμές που θα θέλουν να έχουν σαν βάση για ορισμένα αεροπλάνα τους τη Κύπρο, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της 2ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο

της πόλης, ο Υπουργός ανέφερε ότι «κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες και σαν φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να προωθήσουμε στο μέγιστο βαθμό την ιδιωτική πρωτοβουλία. Υπάρχουν διάφορα θέματα που πρέπει να επιλύσουμε για την Κύπρο γενικότερα και το τουριστικό μας προϊόν αλλά και για τη Λάρνακα ειδικότερα».

Πρόσθεσε ότι βλέπουμε και το θέμα των «αερογραμμών ώστε να αυξηθεί και η τουριστική κίνηση από και προς την Κύπρο κάτι που θα επηρεάσει και τη Λάρνακα άμεσα, λόγω και του αεροδρομίου. Επίσης κοιτάζουμε και το παραλιακό μέτωπο της πόλης και πως θα γίνει η μετακίνηση των πετρελαιοειδών από την περιοχή της Λάρνακας στη περιοχή του Βασιλικού».

Ακόμα, συνέχισε «κοιτάζουμε και το θέμα της μαρίνας της Λάρνακας καθώς και μια σειρά από θέματα που έχουμε στις προτεραιότητες μας ακριβώς γιατί εντάσσουμε και το θέμα του τουρισμού σε ένα από τους κυριότερους πυλώνες αυτής της προσπάθειας για τη γρηγορότερη ανάκαμψη».

Ερωτηθείς για άφιξη και άλλων αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο, ο κ. Λακκοτρύπης απάντησε «ναι. Εχουμε μια σειρά από αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες συζητάμε, σίγουρα επικεντρωνόμαστε στις αεροπορικές εταιρείες που επεκτείνονται και αγοράζουν αεροπλάνα, όχι μόνο για να αυξήσουμε την πτητική κίνηση από και προς τη Λάρνακα, αλλά και για αερογραμμές που θα θελήσουν να έχουν σαν βάση τους για κάποια αεροπλάνα τη Κύπρο».

Κληθείς να αναφέρει κάποιες από τις αεροπορικές αυτές εταιρείες ή τις χώρες από τις οποίες προέρχονται ο Υπουργός είπε ότι «είναι πρόωρο και καλύτερα να το αφήσουμε μέχρι να καταλήξουμε στις συμφωνίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα