Κυπριανού:Κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα

13:12 27/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση ότι κάποιοι προσπαθούν με τα χίλια και τα 500 ευρώ που δίνονταν από το Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης που είχε συσταθεί από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στην κυπριακή κοινωνία, εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού προσθέτοντας πως έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν πρωτοσέλιδα για τα 500 ευρώ και να μην διαμαρτυρόμαστε για τα εκατομμύρια που φυγαδεύονται από την Κύπρο.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα, ο κ. Κυπριανού κλήθηκε να σχολιάσει το Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης που είχε συσταθεί από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και δίνονταν επιταγές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» σε μη φυσικά πρόσωπα και διάφορους φορείς όπως το ποδοσφαιρικό σωματείο «Ομόνοια».

«Δεν ανταποκρίνεται αυτό στην πραγματικότητα» είπε και πρόσθεσε πως «από το συγκεκριμένο ταμείο αλληλεγγύης έπαιρναν επιταγές συγκεκριμένα άτομα σε ποσά πολύ μικρά, κάτω από τα χίλια ευρώ. Αναφορικά με τα λεφτά που παραχωρούνταν στα σωματεία, είναι μια πρακτική που ακολουθείτο από όλες τις διαδοχικές κυβερνήσεις όταν πήγαιναν σε διάφορες εκδηλώσεις να δίνουν λεφτά σε χοροεσπερίδες και λοιπά».

Σημείωσε πως «όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις το έκαναν και αυτή η κυβέρνηση (Δημήτρη Χριστόφια) το έπραξε και είμαι βέβαιος ότι και η σημερινή κυβέρνηση το ίδιο θα κάνει. Διερωτώμαι λοιπόν γιατί όλος αυτός ο σάλος. Φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν με τα χίλια ευρώ και τα πεντακόσια ευρώ να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία. Φτάσαμε στο σημείο να μην διαμαρτυρόμαστε για τα εκατομμύρια τα οποία φυγαδεύονται και να βάζουμε πρωτοσέλιδα τα 500 ευρώ».

Ο κ. Κυπριανού εισηγήθηκε «το εξής πολύ απλό: να γίνει έλεγχος, ενδελεχής, εξονυχιστικός και αν υπάρχει η όποια ατασθαλία να τιμωρηθούν παραδειγματικά εκείνοι που έχουν ευθύνες. Αλλά χωρίς να γίνεται έλεγχος το να βγαίνουμε ατεκμηρίωτα να λέμε διάφορα πράγματα, θεωρώ ότι το μόνο που κάνουμε είναι να παίζουμε ένα παιχνίδι και δυστυχώς λυπούμαι να παρατηρήσω ότι και ΜΜΕ έχουν μπει σε αυτό το πολιτικό παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρος ο ρόλος που προσπαθούν να διαδραματίσουν».

Ερωτηθείς γιατί κανένας δεν γνώριζε για την ύπαρξη του Ταμείου αυτού, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «έχω δει δηλώσεις που έγιναν από τους τότε αρμόδιους οι οποίοι λένε ότι το καταστατικό αυτού του Ταμείου είχε ετοιμαστεί με νομική συμβουλή από τη Νομική Υπηρεσία».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας δηλώνει άγνοια για το θέμα, είπε πως «θα πρέπει να εξηγηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας με τους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας».

Σε σχετική ερώτηση ο k. Κυπριανού απάντησε ότι «επικεφαλής του ταμείου αυτού ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απ ότι έχω δει από τα δημοσιεύματα».

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος δεν γνώριζε γι’αυτό το Ταμείο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε πως «ξέραμε ότι αυτό το Ταμείο συστάθηκε. Μα δεν ήταν μυστικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε το είχε αναφέρει μερικές φορές και είχε πει ότι απευθύνθηκε σε επιχειρηματίες για να βάλουν λεφτά σε αυτό το Ταμείο για να στηριχθούν οικογένειες οι οποίες αντιμετώπιζαν προβλήματα. Και επαναλαμβάνω να ψάξουμε να δούμε εάν δεν είναι σε αυτό το τομέα που διοχετεύτηκαν αυτά τα λεφτά τότε να κατηγορηθεί ο οποιοσδήποτε και να τιμωρηθεί».

Σε ερώτηση πότε θα γίνει αυτό, απάντησε «δεν ξέρω εγώ αυτά τα πράγματα, πρέπει να τα ρωτήσετε στους αρμόδιους».

Ερωτηθείς εάν αυτό το Ταμείο Αλληλεγγύης έχει σχέση με το Ταμείο Αλληλεγγύης που ήδη έχει το ΑΚΕΛ για τους συνταξιούχους, ο Άντρος Κυπριανού απάντησε ότι «δεν έχει καμιά σχέση το Ταμείο της συμπληρωματικής σύνταξης του ΑΚΕΛ με αυτό. Εδώ μιλούμε για ένα Ταμείο κυβερνητικό το οποίο συνέστησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το ΑΚΕΛ αυτό το πράγμα» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα