Κυπριανού : ‘Οι συντεχνίες να συμπεριφερθούν με ωριμότητα’

13:11 5/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς τις συντεχνίες να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα και ωριμότητα έναντι των κρίσιμων στιγμών που διέρχεται η Κύπρος, απηύθυνε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ύστερα από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της ΔΕΟΚ Διομήδη Διομήδους, ο οποίος είπε ότι η ωριμότητα και υπευθυνότητα από πλευράς του συνδικαλιστικού κινήματος είναι δεδομένη, αλλά δεν σημαίνει

και σιωπή ή μη αντίδραση σε οδυνηρά μέτρα και απαράδεκτες πρακτικές.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι ”ακούσαμε με πάρα πολλή προσοχή τις απόψεις τις οποίες έχει διατυπώσει η ΔΕΟΚ κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, απόψεις τις οποίες, πρέπει να πω, σε πολύ μεγάλο βαθμό συμμεριζόμαστε”.

”Θέλω να διαβεβαιώσω τη ΔΕΟΚ και γενικότερα όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι ως ΑΚΕΛ ουδέποτε θα αποδεχθούμε την καταστρατήγηση του δικαιώματος των συνδικαλιστικών οργανώσεων να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, δηλαδή να διαπραγματεύονται με τους εργοδότες, αλλά και με το κράτος, για τη σύμπηξη των οποιωνδήποτε συλλογικών συμβάσεων, αλλά και για τη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τους εργαζόμενους”, είπε.

Πρόσθεσε ότι ”είναι ένα δικαίωμα το οποίο έχει κατακτηθεί με πάρα πολλούς αγώνες, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα και με αίμα, και ως ΑΚΕΛ θα το υποστηρίξουμε αυτό το δικαίωμα, ανεξάρτητα με το ποιος βρίσκεται στην εξουσία”.

Ο κ. Κυπριανού απηύθυνε έκκληση στις συντεχνίες ”να συμπεριφερθούν για πολλοστή φορά, για ακόμα μια φορά, με αίσθημα ευθύνης ωριμότητας έναντι στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας”.

”Εχουν κάθε δικαίωμα να λάβουν τις αποφάσεις που θεωρούν ως πιο σωστές για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά η έκκλησή μας είναι να επιμετρήσουν τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο και ποιες θα είναι οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου”, είπε.

Ο κ. Διομήδους είπε ότι ”εξηγήσαμε στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ και στους συνεργάτες του τα σημεία της έντονης διαφωνίας της ΔΕΟΚ σε σχέση με τις αποφάσεις της περασμένης Παρασκευής”.

”Εμείς συμφωνούμε με το ότι έπρεπε και πρέπει να παρθούν και άλλα, ίσως και οδυνηρά, μέτρα. Ομως, διαφωνούμε κάθετα σε μέτρα που είναι ισοπεδωτικά και πλήττουν χαμηλόμισθους, άνεργους, συνταξιούχους, λήπτες δημόσιων βοηθημάτων και άλλους αδύνατους συμπολίτες μας. Διαφωνούμε ακόμη πιο έντονα με τη μεθοδολογία περιθωριοποίησης, περιφρόνησης και παραγκωνισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, μέτρα για μας χωρίς εμάς”, είπε.

Ανέφερε ότι, ”ως εκ τούτου, ωριμότητα και υπευθυνότητα από πλευράς του συνδικαλιστικού κινήματος, που είναι δεδομένη, δεν σημαίνει και σιωπή ή μη αντίδραση σε τόσο οδυνηρά μέτρα και σε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές”.

”Εχουμε υποχρέωση και ευθύνη να διαφυλάξουμε και το βιοτικό επίπεδο δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας και μισθωτών, και το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται ελεύθερα αυτά που τους αφορούν και στο τέλος της ημέρας αυτά που και οι ίδιοι θα πληρώσουν”, σημείωσε ο κ. Διομήδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα