Κυπριακό και Προεδρία στην ατζέντα της ΥΠΕΞ στη Γενεύη

12:32 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, συζήτησε μεταξύ άλλων κατά τις επαφές της χθες στην Γενεύη η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η κ. Μαρκουλλή είχε συναντήσεις με την Υπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Navanethem Pillay, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Jakob Kellenberger, το Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς

Οργανισμού Μετανάστευσης William Lacy Swing και τον Υπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Antonio Guterres.

Η ΥΠΕΞ ενημέρωσε τους συνομιλητές της για την πορεία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του Κυπριακού, καθώς και για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Κατά τις συναντήσεις της με τους αξιωματούχους των Διεθνών Οργανισμών, η Υπουργός συζήτησε επίσης τις προοπτικές συνεργασίας, ιδιαίτερα ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συζήτησε ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή.

Η Υπουργός Εξωτερικών αποδέχθηκε πρόσκληση της Υπάτης Αρμοστού των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να προσφωνήσει την επικείμενη 19η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα