Κυπριακό-ΦΑ-Επίσκεψη Νετανιάχου προβάλλει ο τουρκικός Τύπος

16:51 15/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τουρκική εφημερίδα «Ταράφ», με τίτλο «Αίτημα μυστικότητας για την επίλυση του Κυπριακού», γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι ο ηγέτης των Τ/κ Ντερβίς Ερογλου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη χθεσινή τους συνάντηση συζήτησαν για το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων.

Η τουρκική πλευρά, φέρνοντας στην επικαιρότητα την αρχή «μυστικότητας» στις διαπραγματεύσεις, εξέφρασε την ενόχληση της για το γεγονός ότι η «ε/κ πλευρά» διέρρευσε στον Τύπο το έγγραφο του σχεδίου λύσης πριν ακόμα το συζητήσουν οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σε άλλο δημοσίευμα

η «Ταράφ», με τον τίτλο «Συνέχεια στην αναζήτηση πετρελαίου στην Κύπρο», γράφει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κήρυξε κατακύρωση για δικαίωμα έρευνας φυσικού αερίου και πετρελαίου και για τα άλλα 12 «οικόπεδα» εκτός αυτό της «Αφροδίτης».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η «Χιουριέτ» με τον τίτλο «Οι Ε/κ ξεκινούν νέα κατακύρωση και η ΤΔΒΚ θα κάνει γεωτρήσεις στην ξηρά».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι το ψευδοκράτος σε συνεργασία με την Τουρκία ετοιμάζεται για γεωτρήσεις στην ξηρά. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται στα τέλη του τρέχοντος μηνός να αρχίσουν γεωτρήσεις στην περιοχή που κατονομάστηκε «Turk-Yurdu 1» κοντά στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Η «Μιλιέτ», με τον τίτλο « Η ε/κ διοίκηση ξεκίνησε τη δεύτερη κατακύρωση για το φυσικό αέριο», γράφει ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου μεταβαίνει στην Κυπριακή Δημοκρατία και με την επίσκεψή του αυτή που θα διαρκέσει μερικές ώρες θα είναι ο πρώτος Ισραηλινός Πρωθυπουργός που επισκέπτεται την ΚΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα