ΚΣΙΑ: Απαραίτητη η μεταρρύθμιση της φορολογίας ακινήτων

13:23 10/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανό τον τομέα των ακινήτων το 2012 δεδομένης της κρίσης, και όχι να μειώσουμε τα έσοδα του κράτους, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η ολική μεταρρύθμιση για ένα πιο δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα στον τομέα των ακινήτων, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων Κύπρου (ΚΣΙΑ) Γιώργος Στροβολίδης.

Μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του ΚΣΙΑ, ο κ. Στροβολίδης αναφέρθηκε στη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, τονίζοντας

ότι σήμερα οι φορολογίες είναι πολλές και το σύστημα περίπλοκο, γι’ αυτό και ο Σύνδεσμος εισηγήθηκε φορολογική μεταρρύθμιση κυρίως στο θέμα απλοποίησης του συστήματος, να υπάρχει δηλαδή μία φορολογία ή τέλος στην απόκτηση, μία στην κατοχή και μία στη διάθεση του ακινήτου.

”Σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στη Βιέννη”, εξήγησε ο κ. Στροβολίδης, ”αποδείχθηκε η βαριά φορολόγηση των ακίνητων στην Κύπρο σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Η συγκεκριμένη Εκθεση έχει κυκλοφορήσει στο Υπουργείο Οικονομικών και Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής”.

Αναφορικά με το θέμα του Ενοικιοστασίου, ο Πρόεδρος του ΚΣΙΑ είπε ότι αποτελεί ιστορικό σταθμό η απόφαση για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά τη Γενική Συνέλευση καταρτίστηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, που απαρτίζεται από τους Γιώργο Στροβολίδη Πρόεδρο, Χατζήκυριακου Λουκή Επ. Πρόεδρο, Σπυριδάκη Σπύρο και Νικολάου Σωτηριάδου Αννα Αντιπρόεδροι, Παναγιώτη Παναγή Γενικό Γραμματέα, Ολύμπιο Δημήτρη Ταμία και από τα μέλη Αγρότη Νίκο, Χριστοδούλου Γιαννάκη, Παντζαρή Πάμπη, Μούσουλο Σοφοκλή, Γεωργιάδη Γιώργο, Γιαννόπουλο Στέλιο, Πίπη Γιάννο, Σολομωνίδη Ντίνο, Κοσμά Νίκο, Αγρότη Σταύρο, Ιακωβίδου Χρύση, Δημάδη Δημήτρη, Γιωργάκη Έλενα, Ελευθεριάδου Χριστιάνα, Κυριακίδη Ηρόδοτο, Γιαλελή Μαρίνο, Σωτηριάδη Γιώργο και Γιώργο Μουσκίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα