Κρίσιμη σύσκεψη κομμάτων-τεχνοκρατών στην ΚΤ

11:26 20/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κρίσιμη σύσκεψη κομμάτων-τεχνοκρατών στην ΚΤ

Διακόπηκε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και με τη συμμετοχή της Κεντρικής Τράπεζας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί ανέφεραν ότι θα επανέλθουν στο Προεδρικό αφού πρώτα ολοκληρωθεί η σύσκεψη η οποία δρομολογήθηκε στην ΚΤ υπό τον Διοικητή Πανίκο Δημητριάδη με συμμετοχή

τεχνοκρατών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Όπως δήλωσε ο «Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στυλιανίδης «έχει μεταφερθεί στην ΚΤ ομάδα τεχνοκρατών από κάθε κόμμα για να συζητήσει ένα σχέδιο Β που έχει σχέση με την χρηματοδότηση και τη μείωση των 5.8 δις ευρώ».

«Πήγαν τώρα στην ΚΤ για να διερευνηθεί αυτό το ενδεχόμενο και να ξέρουν οι τεχνοκράτες των κομμάτων τι είναι αυτό το σχέδιο», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του, ο Υποδιοικητής Σπύρος Σταυρινάκης εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία των πραγμάτων ενώ σε σχέση με το πότε και το κατά πόσο θα λειτουργήσουν οι τράπεζες, είπε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα αποφασιστεί σήμερα.

Ωστόσο, ο Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι «παραμένουμε σε πολύ δύσκολη θέση».

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για εκτίμηση της κατάστασης στην οικονομία όπως αυτή διαμορφώνεται μετά και την απόρριψη χτες από τη Βουλή της πρότασης του Eurogroup.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 και σε αυτήν συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο Αναπληρωτής ΓΓ των Οικολόγων Άδωνης Γιάγκου.

Στη συνάντηση συμμετέχουν και οι Διοικητής και Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης και Σπύρος Σταυρινάκης αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χάρης Γεωργιάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα