“Κόκκινο” στα οχήματα 4×4 και μοτοσικλέτες στην περιοχή Κουρίου

16:02 26/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων με ανακοίνωσή του πληροφορεί το κοινό που θα επιλέξει την παραλία του Αρχαιολογικού Χώρου του Κουρίου για τους εορτασμούς της Καθαράς Δευτέρας ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάβαση και κατάβαση με οχήματα τύπου 4×4 και με μοτοσικλέτες στην πλαγιά της Ακρόπολης του Κουρίου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ο χώρος αυτός είναι κηρυγμένος σε Αρχαίο Μνημείο Α΄ Πίνακα και τα

τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι κατά τη συγκεκριμένη μέρα μερικοί επισκέπτες του χώρου επιδίδονται σε τέτοιες ενέργειες με μηχανοκίνητα οχήματα, με αποτέλεσμα την καταστροφή της αρχαιολογικής στρωματογραφίας και των αρχιτεκτονικών καταλοίπων που βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Το κοινό καλείται να μην προβαίνει σε αυτού του είδους επικίνδυνες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και επιπλέον καταστρέφουν την αρχαιολογική μας κληρονομιά.

Η κατανόηση όλων για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα είναι επιβεβλημένη και ευελπιστούμε ότι το κοινό θα συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Τμήματος Αρχαιοτήτων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα