Κοινή πρόταση νόμου στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Αριστερά

17:22 28/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, και του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατέστησαν γνωστό ότι καταθέτουν από κοινού προς ψήφιση στη Βουλή

ως πρόταση νόμου το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που έχει απεργαστεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας Αντώνης Ρουπακιώτης.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, λίγη ώρα μετά την επιστολή που απυήθηνε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, με την οποία ζητούσε να έρθει στο Κοινοβούλιο προς ψήφιση πρόταση νόμου για την «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», που το Κόμμα είχε καταθέσει τον Μάρτιο.

Της νέας αυτής εξέλιξης είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην οποία συζητήθηκε η έκβαση της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα το βράδυ, όπου κυριάρχησε η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και εκδηλώθηκαν διαφωνίες μεταξύ των εταίρων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στελέχη του κόμματος εξέφρασαν δυσφορία για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Η συνεδρίαση φέρεται να είχε καταλήξει στο να δοθεί μια μικρή παράταση χρόνου στην Νέα Δημοκρατία μέχρι την Πέμπτη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τι θα κάνει ως προς τον νόμο Ρουπακιώτη και ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει εξέλιξη, είχε, ήδη, τεθεί επί τάπητος η πρόταση για κατάθεση, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, σχετικής πρότασης νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα