Κλούβες των ΜΑΤ έξω από το κτίριο διοίκησης της ΕΤ3 στην Αγγελάκη

22:24 20/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δύο κλούβες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν από το πρωί και βρίσκονται έως και αυτή την ώρα έξω από τα κτίρια της δοίκησης και του 9.58 fm της ΕΡΤ3, στην οδό Αγγελάκη 2 και Αγγελάκη 8, αντιστοίχως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικές δυνάμεις φέρεται να «προστατεύουν» τους συνεργάτες του κυβερνητικού
μορφώματος

της Δ.Τ. που σπεύδουν σαν τους κλέφτες να κάνουν τα «χαρτιά» τους. Επίσης, τρία άτομα άγνωστης ταυτότητας μπήκαν στο κτίριο του 9.58 συνοδευόμενοι από έναν τύπο που κρατούσε ένα βαλιτσάκι. Υπενθυμίζεται ότι ήδη εδώ και 3 ημέρες υπήρχε η πληροφορία για «άνοιγμα» του γραφείου διοίκησης της ΕΡΤ3 προκειμένου να λειτουργήσει ως κέντρο «υποδοχής» των συνεργατών της Δ.Τ., γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τους αξιοπρεπείς εργαζόμενους που παραμένουν στα κτίρια της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης της ΕΡΤ3 παράγοντας κανονικό πρόγραμμα και που δεν έχουν υπογράψει καμία εξευτελιστική συνεργασία με τη νέα ΥΕΝΕΔ.
.
Υπενθυμίζεται ότι το κανονικό κοινό πρόγραμμα του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Ραδιοφώνου (102fm, 9.58fm και Τρίτο Πρόγραμμα-Βραχέα) της ΕΡΤ3 βγαίνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ στον αέρα από τους 88 μεγάκυκλους στα FM και από το διαδίκτυο, καθώς το κτίριο της Ραδιοφωνίας από όπου εκπέμπεται το πρόγραμμα, βρίσκεται στην οδό Αγγελάκη 14, λίγες δεκάδες μέτρα από τα άλλα δύο κτίρια της ΕΡΤ3 τα οποία «φυλάνε» τα ΜΑΤ . Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία για ενδεχόμενη «κίνηση» των ΜΑΤ προς τα πάνω, στο Αυτοδιαχειριζόμενο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ3… Όλοι πάντως οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή και περιφρουρούν το κτίριο. Την Δευτέρα δε (23/9) στις 9 το βράδυ, μπροστά στο κτίριο της Αγγελάκη 14, προγραμματίζουν την προβολή της αντιφασιστικής ταινίας του Τσάρλυ Τσάπλιν «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ». Τραγικά επίκαιρη στις σημερινές συνθήκες όπου φασίστες δολοφονούν τις ελεύθερες φωνές, είτε στους δρόμους είτε στα ερτζιανά…

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό των στούντιο της ΕΡΤ3 από τα ΜΑΤ: “Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον προκλητικό αποκλεισμό των στούντιο της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη από τα ΜΑΤ και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική φίμωσης της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης.
Κάθε μέρα που η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί προστίθεται στη μαύρη ιστορία της κυβέρνησης Σαμαρά, που βάζει τις ανάγκες της πολιτικής της διάσωσης και της εξυπηρέτησης των μνημονιακών επιταγών πάνω από τις ανάγκες των πολιτών για ενημέρωση και πολιτισμό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα