Κλειστές την Κυριακή για λόγους ασφαλείας πρεσβείες ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή

11:34 2/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρεσβείες των ΗΠΑ, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ανοιχτές την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Άμπου Ντάμπι, τη Βαγδάτη και το Κάιρο, θα παραμείνουν κλειστές την ημέρα αυτή για λόγους ασφαλείας.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει δώσει εντολές σε συγκεκριμένες πρεσβείες και προξενεία να παραμείνουν κλειστά ή να αναστείλουν τη λειτουργία τους την Κυριακή 4 Αυγούστου», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι

το προληπτικό αυτό μέτρο λήφθηκε για λόγους ασφαλείας.

Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και να διευκρινίσει ποιες πρεσβείες δεν θα είναι ανοιχτές την Κυριακή.

Αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πληροφορίες που σχετίζονται με επιχείρηση της Αλ-Κάιντα εναντίον αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στη Μέση Ανατολή και άλλα μουσουλμανικά κράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, μεταξύ των πρεσβειών που δεν θα ανοίξουν είναι εκείνες στο Άμπου Ντάμπι, τη Βαγδάτη και το Κάιρο. ΜΜΕ στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι θα παραμείνουν κλειστές και οι πρεσβείες στο Μπαχρέιν, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, τη Λιβύη, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη, το Αφγανιστάν και το Μπανγκλαντές.

«Έχουν περιέλθει εις γνώσιν του Υπουργείου πληροφορίες που δείχνουν ότι πρέπει να λάβουμε αυτά τα προληπτικά μέτρα» ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα