Καταγγελίες ΑΚΕΛ για δηλώσεις και δημοσιεύματα

11:07 24/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενοχλημένο είναι το ΑΚΕΛ από δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Αναστασιάδης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

“O κ. Αναστασιάδης έχει απευθύνει ξεκάθαρη και σαφέστατη έκκληση υπερψήφισης της δικής του υποψηφιότητας, κάτι που δεν επιτρέπεται από τη σχετική νομοθεσία», δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αναφερόμενος στις σημερινές

δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος , προσθέτοντας ότι έχει ήδη προβεί σε σχετική καταγγελία στον Γενικό Έφορο Εκλογών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο Λύκειο Στροβόλου, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη δυσφορία του «γιατί ο κ. Αναστασιάδης, ασκώντας το δικαίωμα του να ψηφίσει, έχει παραβιάσει τη σχετική νομοθεσία η οποία καθορίζει μέσα σε ποία πλαίσια θα πρέπει να κινηθούμε».

«Εάν εμείς τα πολιτικά πρόσωπα δεν σεβόμαστε τις νομοθεσίες και δίνουμε κακό παράδειγμα στους πολίτες πολύ, φοβούμαι ότι θα κινδυνέψουμε να παραβιάσουμε τη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας. Έχει τεράστια σημασία, εμείς, τα πολιτικά πρόσωπα, να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και ανέμενα ότι όλοι θα συμπεριφερόμασταν με αυτό τον τρόπο σήμερα, σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία», πρόσθεσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «λυπούμαι, λοιπόν, ειλικρινά γιατί έχει παραβιαστεί η νομοθεσία, η οποία προβλέπει πώς πρέπει να τοποθετούμαστε τα πολιτικά πρόσωπα την ώρα που ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα».

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που ενόχλησε το ΑΚΕΛ και έχει καταγγείλει τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης «έχει ξεφύγει από τα πλαίσια της νομοθεσίας που ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορείς να τοποθετείσαι πολιτικά σε ζητήματα ωσάν να είσαι παραμονές προεδρικών εκλογών και όχι η ημέρα διεξαγωγής των εκλογών».

Ο κ. Αναστασιάδης, είπε ο κ. Κυπριανού, «έχει απευθύνει έκκληση ξεκάθαρη και σαφέστατη υπερψήφισης της δικής του υποψηφιότητας, κάτι που δεν επιτρέπεται από τη σχετική νομοθεσία», προσθέτοντας ότι «και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν παραβιάσει αυτή τη σχετική νομοθεσία, αλλά είναι ένα να συμπεριφέρονται τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας έτσι και είναι άλλο εμείς τα πολιτικά πρόσωπα και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς να πει εάν αναφέρεται σε εφημερίδες που κυκλοφόρησαν σήμερα, ο κ. Κυπριανού απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι «εάν ρίξει μια ματιά κάποιος θα δει ότι βρίθουν από τοποθετήσεις που ξεφεύγουν από τα πλαίσια του νόμου. Έχω προβεί σε σχετική καταγγελία στον Γενικό Έφορο Εκλογών», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κυπριανού είπε, επίσης, ότι «όπως είχαμε πει την περασμένη Κυριακή οι εκλογές αυτές θα κριθούν σε δύο γύρους και σήμερα ακριβώς είναι η σημαντική μέρα η οποία θα κρίνει ποίος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η έκκληση που απευθύνω στους πολίτες είναι να συμμετάσχουν μαζικά σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία η οποία θα καθορίσει την προοπτική και το μέλλον του τόπου μας και να εκφράσουν ελεύθερα, όπως επιβάλλεται σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, τη βούληση τους για τον ποίον θα ήθελαν να βρεθεί στην προεδρία της δημοκρατίας για την επόμενη πενταετία».

Είπε ότι «τα ζητήματα και τα διλήμματα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης έχουν κατ’ επανάληψη τεθεί και αφορούν στην προοπτική για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης με τρόπο που δεν θα φορτώνονται οι συνέπειες στους ώμους των εργαζομένων καθώς επίσης και στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου που έχει επιβεβαιωθεί στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη».

Αφορούν, είπε, «και πάρα πολλά άλλα ζητήματα που έχουν να κάμουν με τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του κράτους, τον χειρισμό των καθημερινών ζητημάτων που αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών», απευθύνοντας, παράλληλα, έκκληση στους πολίτες «να ασκήσουν με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα το εκλογικό τους δικαίωμα».

«Θέλω να πιστεύω ότι η αυριανή μέρα θα μας βρει με πολιτικές τέτοιες οι οποίες θα επιτρέψουν την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και του κυπριακού λαού για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα σύνθετα ζητήματα» είπε και πρόσθεσε ότι ως πολιτικά κόμματα θα πρέπει «να δείξουμε την απαραίτητη υπευθυνότητα έτσι ώστε συλλογικά να χειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύσκολα ζήτημα τα οποία είναι ενώπιον του κυπριακού λαού».

Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη «για ακόμα μια φορά την Κυβέρνηση, τους κρατικούς λειτουργούς για το γεγονός ότι έχουν λειτουργήσει για ακόμα μια φορά με αρκετά ικανοποιητικό τρόπο, πάρα πολύ καλό τρόπο, καθώς επίσης και τους πολίτες οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι έχουμε ψηλό δημοκρατικό αίσθημα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Να σημειωθεί ότι η «Χαραυγή» κυκλοφορεί σήμερα με τον τίτλο στο πρωτοσέλιδα της «Σταυρό στο Στάυρο»

Keywords
Τυχαία Θέματα