Κατά των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών η ΕΔΕΚ, προκρίνει μετοχοποιήσεις

12:17 5/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την αντίθεση της με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών επανέλαβε σήμερα δια του Γραμματέα της ΚΕ Δημήτρη Παπαδάκη η ΕΔΕΚ με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόσληψη συμβούλου από την Κυβέρνηση για το θέμα.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία της ΕΔΕΚ και αφού υπενθύμισε ότι υπήρξαν ρητές δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και των συνεργαζομένων κομμάτων για μη ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών,

ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως είναι αδιανόητο οι τρεις κερδοφόροι οργανισμοί με ετήσια κερδοφορία πέραν των 200 εκατομμυρίων ευρώ και με περαιτέρω προοπτικές αύξησης και με περιουσιακά στοιχεία πέραν των 4,5 δισεκατομμυρίων να ξεπουληθούν στην εξευτελιστική τιμή του 1,4 δισεκατομμυρίων.

Επανέλαβε παράλληλα την πρόταση της ΕΔΕΚ για μερική μετοχοποίηση που θα προστατέψει, όπως δήλωσε, τον κοινωνικό χαρακτήρα των οργανισμών και το δημόσιο πλούτο.

Σωστή διαχείριση δημοσίου χρήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εξάλλου με αφορμή πληροφορίες για αλόγιστη χρήση οχημάτων αξιωματούχων και λειτουργών στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι την ώρα που ο λαός δοκιμάζεται ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και χιλιάδες συμπατριώτες μας βρίσκονται στην ανεργία, είναι αδιανόητο σε πολλά δημαρχεία της Κύπρου να γίνεται προκλητική σπατάλη του δημοσίου χρήματος.

Ο κ. Παπαδάκης κάλεσε όλους τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμπεριφέρονται και να λειτουργούν αναλόγως των σημερινών περιστάσεων, περιορίζοντας τις αλόγιστες δαπάνες, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες και βρίσκοντας τρόπους συνεργασίας με γειτονικές τοπικές αρχές με στόχο τη μείωση λειτουργικών δαπανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα