Κασουλίδης: Απαράδεκτες οι τουρκικές παρενοχλήσεις

13:46 3/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Απαράδεκτες, χαρακτήρισε με δηλώσεις του στη Λάρνακα, τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.
«Είναι», είπε, «βορείως των δύο οικοπέδων που έχει η ΤΟΤΑL, το 10 και το 11. Συνέβη ένα περιστατικό, το οποίο παρακολουθούσαν οι Αρχές της Δημοκρατίας καθ` όλην τη διάρκεια και ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με το σκάφος της ΤΟΤΑL. Δεν ήταν παρενόχληση αλλά επικοινωνία δια ασυρμάτου που το τουρκικό πολεμικό καλούσε το πλοίο της ΤOΤΑL να φύγει από εκεί που

ήταν».
«Η πρώτη μου παρατήρηση», σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, «και πιο σοβαρή από όλες. Και ο Γενικός Γραμματέας και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών έχουν μιλήσει δημόσια ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να συμφωνήσουμε για μια κοινή διακήρυξη. Αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα, τότε νομίζω ότι πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά αν κάτω από τέτοιες συνθήκες θεωρείται το περιβάλλον κατάλληλο για να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις και πρέπει να έχουν μια καλή συνομιλία με την Τουρκία επί του θέματος».
«Αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισε ο Ιωάννης Κασουλίδης. «Θα ακολουθήσουν διαβήματα τα οποία δεν θα απευθυνθούν μόνο στα Ηνωμένα Έθνη αλλά θα απευθυνθούν και στη Γαλλία, χώρα της εταιρείας που διεξάγει τις έρευνες αλλά και στις χώρες καταγωγής των πλοίων που εμπλέκονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα