Κάρογιαν: Παρουσιάζεται μια αισθητή αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης του ΔΗΚΟ

13:23 13/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρουσιάζεται μια αισθητή αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης του ΔΗΚΟ και στις 17 Φεβρουαρίου «θα επιβεβαιωθεί ότι ο ΔΗΚΟϊκός κόσμος είναι κόσμος ο οποίος είναι υπεύθυνος, είναι σταθερός στις απόψεις του, είναι πατριώτης, συνειδητοποιεί και αντιλαμβάνεται τη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος μας και σίγουρα δεν θα αφήσει ούτε τις όποιες τιμωρητικές διαθέσεις ούτε τις όποιες ιδεολογικές τοποθετήσεις να επηρεάσουν την κρίση του..», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Μάριος Καρογιάν, σε δηλώσεις του στο οίκημα του ΔΗΚΟ Αγλαντζιάς, όπου έκοψε τη βασιλόπιτα.

Ερωτηθείς για το θέμα της δημοσιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων των υποψηφίων Προέδρων και εν αναμονή της δημοσιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του υποψηφίου που υποστηρίζει το ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν είπε ότι η διαφάνεια είναι ένα από τα βασικά συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες, συνέχισε, θα πρέπει να γνωρίζουν σε σχέση με τους πολιτικούς και τα εισοδήματα, αλλά ειδικότερα το κατά πόσο υπήρξε ο όποιος πλουτισμός από την ημέρα που ανέλαβαν μέχρι την ημέρα που ολοκληρώνει.

«Αυτό πρέπει να γίνεται κατά περιόδους. Ένα βασικό συστατικό της Δημοκρατίας, η διαφάνεια και αυτή θα πρέπει να υπάρχει, όχι επιλεκτικά, να υπάρχει ως γενικός κανόνας. Γι’ αυτό το λόγο και εμείς στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, έχουμε ειδικές πρόνοιες για θεσμοθέτηση της αναγκαιότητας στο να υπάρχει αυτή η πλήρης διαφάνεια και απ’ εκεί και πέρα οφείλουμε να γυρίσουμε σελίδα σε μια ευνοούμενη Δημοκρατία, σε μια περίοδο, ιδιαίτερα, οικονομικής κρίσης, όπου ο καθένας αναλαμβάνει δυσβάστακτα βάρη για τη διαχείριση της. Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει αξιοπιστία σε σχέση με το πολιτικό σύστημα και από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπάρχει και ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος ότι οι πολιτικοί είναι για την υπηρεσία του λαού και των πολιτών και όχι για οποιοδήποτε άλλο λόγο», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι χθες εξέφρασε την βεβαιότητα του για εκλογή ενός γύρου, ενώ σημερινή δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στον «Φιλελεύθερο» δεν δείχνει κάτι τέτοιο, ο κ. Καρογιάν είπε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι η αποτύπωση της τάσης τη δεδομένη στιγμή.

«Αυτό το οποίο μπορεί κάποιος έκδηλα να συμπεράνει είναι ότι από την αρχή μέχρι σήμερα παρουσιάζεται μια αισθητή αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης του ΔΗΚΟ. Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι χρειάζεται δουλειά, όμως, στις 17 του Φεβράρη θα επιβεβαιωθεί ότι ο ΔΗΚΟϊκός κόσμος είναι κόσμος ο οποίος είναι υπεύθυνος, είναι σταθερός στις απόψεις του, είναι πατριώτης, συνειδητοποιεί και αντιλαμβάνεται τη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος μας και σίγουρα δεν θα αφήσει ούτε τις όποιες τιμωρητικές διαθέσεις ούτε και τις όποιες ιδεολογικές τοποθετήσεις να επηρεάσουν την κρίση του, ιδιαίτερα όταν η πατρίδα κινδυνεύει, όταν η οικονομία βρίσκεται σε αυτά τα χάλια και όταν συθέμελα θεσμοί ταρακουνιούνται», πρόσθεσε.

Γι’ αυτό το λόγο , κατέληξε ο κ. Καρογιάν, «είμαστε αισιόδοξοι ότι το ΔΗΚΟ όπως πάντοτε θα δώσει τη συμβολή του που θα είναι και ουσιαστική και θα είναι και αποτελεσματική» και να δώσει τη δυνατότητα οι εκλογές αυτές να είναι εκλογές πρώτου γύρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα