Καρογιάν: Δεν είναι ώρα για επιλογές υψηλού ρίσκου

14:34 29/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν είναι ώρα για επιλογές υψηλού ρίσκου, ούτε η ώρα για εμπάθειες και ανώριμους πειραματισμούς, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, σε διάσκεψη Τύπου 48 ώρες πριν την εκλογική διαδικασία για ανάδειξη νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ.

Αναφέροντας ότι ουδέποτε μία εσωκομματική διαδικασία είχε τέτοια στρατηγική για τον τόπο σημασία, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι ο Πρόεδρος που θα αναδειχθεί θα ηγηθεί του κόμματος κατά την κρισιμότερη

μετά το 1974 περίοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Το ΔΗ.ΚΟ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας και ο κυβερνητικός εταίρος, από τις συμπεριφορές και επιλογές του οποίου εξαρτάται η σταθερότητα με την οποία η Κύπρος οφείλει να συνεχίσει την πορεία της προς την έξοδο από την οικονομική κρίση και την απαλλαγή από το μνημόνιο, στο οποίο μας οδήγησαν όσοι φέρουν την ευθύνη για την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και των δημόσιων οικονομικών μας», ανέφερε

Ανέφερε ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2011, το ΔΗ.ΚΟ. στάθηκε όρθιο διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες του και τις δημοσκοπήσεις. Πρόσθεσε ότι στις Προεδρικές Εκλογές του 2013, το αποτέλεσμα δικαίωσε πανηγυρικά τις δύσκολες αλλά σωτήριες αποφάσεις που έλαβε το κόμμα ενώνοντας δυνάμεις στο όνομα της εθνικής συνεννόησης και των προκλήσεων του μέλλοντος, ξεπερνώντας τους διχασμούς του παρελθόντος.

«Όσοι επιμένουν να αναφέρονται σε αυτό με άδικες κατηγορίες, ιστορικές ανακρίβειες και υβριστικές εκφράσεις απλώς σκιαμαχούν αποφεύγοντας εκ του πονηρού να αναφερθούν στο παρόν και το μέλλον που αποτελούν τα μέγιστα εθνικά μας διακυβεύματα», ανέφερε.

«Ιδιαίτερα τώρα που φαίνεται να αποδίδουν οι πρώτες θυσίες του λαού μας και να καρποφορούν οι προσπάθειές της κυβέρνησης που αγωνιστήκαμε να σχηματισθεί σε πείσμα των δημαγωγών του λαϊκισμού και των αμετανόητων του νεοφιλελευθερισμού», πρόσθεσε

Η αναβάθμιση της οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor`s και η σταθεροποίηση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, είπε ο κ. Καρογιάν, αποτελούν αδιάψευστους δείκτες μιας προόδου που πρέπει να συνεχισθεί απρόσκοπτα

«Δεν είναι ώρα για επιλογές υψηλού ρίσκου. Δεν είναι η ώρα για εμπάθειες και ανώριμους πειραματισμούς. Δεν είναι η ώρα της διακινδύνευσης και της παρέκκλισης από την πορεία της ιδεολογικής συνέπειας και της συλλογικής υπευθυνότητας», δήλωσε.

Όπως είπε, «είναι η ώρα της κατηγορηματικής επιβεβαίωσης μιας αρραγούς ενότητας τόσο σε κομματικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, της συσπείρωσης γύρω από τις ιδρυτικές αρχές του ΔΗ.ΚΟ. που σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρες, της συστράτευσης γύρω από τις στρατηγικές επιλογές που κατέστησαν το ΔΗ.ΚΟ. ηγεμονική δύναμη του Κέντρου και εγγυήτρια δύναμη της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ευημερίας του λαού μας».

Αναφέροντας ότι τα χρόνια που έρχονται είναι δύσκολα, πρόσθεσε ωστόσο ότι μπορούν να γίνουν δημιουργικά με το ΔΗΚΟ ενωμένο να κερδίζει τις μάχες ενάντια στις δυνάμεις που αντιστέκονται στις απαραίτητες για να ορθοποδήσει ο τόπος αλλαγές του πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

«Να κερδίζει τη μάχη στην πρωτοπορία των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται ότι χωρίς την τιμωρία των ενόχων της καταστροφής, την κάθαρση από τη γάγγραινα της διαπλοκής και την ριζική μεταρρύθμιση του τρόπου διακυβέρνησης και του προτύπου ανάπτυξης δεν υπάρχει ούτε εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, ούτε αποκατάσταση της δικαιοσύνη και ούτε ανάκαμψη της μεσαία τάξη που σήμερα πληρώνει αμαρτίες που η ίδια δεν έχει», είπε.

Αυτή η μάχη, πρόσθεσε, είναι «η μεγάλη μας κοινή υπόθεση».

Κάλεσε τον κόσμο του ΔΗΚΟ να δώσει αυτή τη μάχη, μαζί με το παρόν του την Κυριακή, υπερβαίνοντας «τα όσα μας χώρισαν, τα όσα μας πίκραναν, τα όσα προκάλεσαν την ιστορική μας μνήμη και την ιδεολογική μας ευαισθησία».

Αυτό, είπε, είναι το ζητούμενο της εντολής που θα δοθεί την Κυριακή και η δέσμευσή που ο ίδιος δίνει για την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει ως η πρώτη μέρα μίας ενωτικής και συντεταγμένης επίθεσης για ένα ελπιδοφόρο μέλλον πολιτικής σταθερότητας και κοινωνικών επιτευγμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα