‘Κανείς δεν μπορεί να επικρίνει την τ/κ πλευρά’

09:42 30/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τ/κ πλευρά υποβάλλει προτάσεις και επιδεικνύει ευελιξία στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, υποστήριξε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ισχυριζόμενος ότι ούτε ο ΓΓ των ΗΕ, ούτε ο Ειδικός Σύμβουλός του για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ μπορούν να επικρίνουν την τ/κ πλευρά, λόγω της ευελιξίας που επιδεικνύει, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο.

Η εφημερίδα «Βολκάν» αφιερώνει το σύνολο της πρώτης σελίδας στην ομιλία του Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο εδαφικό, λέγοντας ότι συζητήθηκαν τα κριτήρια, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε «αν δεν μου

επιστρέψετε την Μόρφου και τα χωριά της περιοχής καθώς και την Καρπασία, σημαίνει ότι κάθομαι άδικα στο τραπέζι των συνομιλιών».

Ο Ντερβίς Έρογλου παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση του τ/κ βιομηχανικού επιμελητηρίου .

Μεταξύ άλλων, ο Ντερβίς Έρογλου ισχυρίστηκε ότι η μη διευθέτηση του Κυπριακού οφείλεται στην στάση των Ε/κ καθ’ ότι δεν αποδέχονται τη διαδικασία του πάρε-δώσε.

Υποστήριξε ότι η πλευρά που υποβάλλει προτάσεις και επιδεικνύει ευελιξία για την επίτευξη συμφωνίας είναι η τ/κ ενώ η ε/κ ανακοινώνει ότι ήδη, αποδεχόμενη την ομοσπονδία, δεν έχει να δώσει αλλά μόνο να πάρει. Ούτε ο ΓΓ των ΗΕ Μπαν Γκι μουν ούτε ο Ειδικός του Σύμβουλος Αλεξάντερ Ντάουνερ μπορούν να επικρίνουν την τ/κ πλευρά λόγω της ευελιξίας της, όπως ισχυρίστηκε.

Αναφερόμενος στην αποκαλούμενη απομόνωση των Τ/κ, είπε ότι για την άρση της εργάζονται εντατικά και υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα και οφέλη που θα έχει το ψευδοκράτος με την έλευση του νερού από την Τουρκία στις 7 Μαρτίου 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα